Петра Коллінз — фотографка нового кампейну Jean Paul Gaultier та мисткиня, за якою варто слідкувати в Instagram

Статьи
18.06.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Бунтарство та гламур
ПОДЕЛИТЬСЯ

За інстаграм-сторінкою фотографки Петри Коллінз слідкують 1,2 мільйони користувачів. У своєму акаунті мисткиня публікує роботи впізнаваного авторського стилю, де змішані бунтарство, гламур і ретро. Нещодавно Петра зняла рекламну кампанію для Jean Paul Gaultier, яка вже завірусилася в Мережі. Чому вам теж варто слідкувати за творчістю американської фотографки, моделі та феміністки, розповідає редакція L’Officiel Online.

@petrafcollins

У шкільні часи Петра Коллінз відчувала себе аутсайдером через дислексію, яка заважала спілкуванню з однолітками та успішному навчанню. Тоді дівчина відкрила для себе фотографію як спосіб вираження. У віці 15-ти років Петра знімала серії про юність, а її головними героями ставали підлітки. Уже тоді Коллінз знайшла авторський стиль, який проявлявся сміливими кадрами та кольорокорекцією.

@petrafcollins

Видання Business of Fashion, до рейтингу якого входить Петра, називає фотографку феміністкою нової хвилі. Проявлення активної позиції Коллінз почалося зі скандального оголеного знімку в інстаграмі — топлес та зоною бікіні з волосяним покривом. Компанія Meta видалила фотографію Петри, на що та в відповідь випустила футболку з зображенням процесу менструації в колаборації з брендом American Apparel.

@petrafcollins

У своїх інтерв’ю Петра Коллінз неодноразово наголошувала на важливості відстоювання своїх прав, кордонів та інтересів. Ці сміливі принципи відкрили для фотографки шлях до співпраці з відомими модними брендами, такими як Levi’s, Adidas, Saint Laurent та Gucci, для яких Коллінз відступала й по іншу сторону кадра, з’явившись на подіумі шоу fall-winter — 2016 та в кампейні аромату Bloom.

«Кожен бренд, з яким я працювала, дозволяє мені робити все, що я хочу, я маю повну творчу свободу», — ділилась Петра.

Джеррі Холл для Jean Paul Gaultier

На знімках Коллінз з’являлися Кім Кардашьян, Розалія, Гаррі Стайлз, Дженні, Олівія Родріго, Барбі Феррейра та інші знаменитості. Героїнею останнього кампейну Jean Paul Gaultier авторства Петри стала Джеррі Холл, американьска модель, акторка та дружина Міка Джаггера.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).