Скоро в прокаті: «Вдова Кліко» — фільм про жінку-новаторку, яка в XIX столітті керувала шампанською імперією

Стиль жизни
25.06.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Veuve Clicquot
ПОДЕЛИТЬСЯ

У часи, коли жінка не могла вільно працювати чи мати банківського рахунку, вона здійснила промислову революцію в сфері виробництва шампанського. У віці 27-ми років Барб-Ніколь Кліко керувала імперією, задавала нові стандарти та прославила своє ім’я на весь світ. Цього літа в українські кінотеатри виходить картина «Вдова Кліко», яка розповідає про життя та спадок жінки-новаторки. Що треба знати про стрічку, розповідає L’Officiel Online.

Сюжет

Сюжет майбутньої картини заснований на однойменному романі Тілара Маццео. Фільм «Вдова Кліко» охоплює період з 1797 року, коли Барб-Ніколь через смерть чоловіка тільки-но отримала в спадок імперію в Шампані. За десять років Кліко внесла революційні зміни в хімічну обробку земель та способи поливу виноградників, а також створила перше марочне шампанське та винайшла купажоване рожеве вино.

Головним конкурентом бренду Veuve Clicquot були Moët-Hennessy, що в той час носили назву Claude Moët. Історія їх суперництва з’явиться в сюжетній лінії фільму «Вдова Кліко» поміж інших складних задач, які спіткали жінку-підприємицю в XIX столітті.

Сьогодні Veuve Clicquot продають близько 12 мільйонів пляшок шампанського на рік. Наразі одним зі слоганів бренду залишаються відомі слова Барб-Ніколь: «Наші вина повинні приносити задоволення як рецепторам, так і очам».

Акторський склад

Роль Барб-Ніколь Кліко виконала акторка Гейлі Беннетт, відома за фільмом «Диявол назавжди». До касту також ввійшли Сем Райлі, Том Старрідж, Кріс Ларкін та інші. Режисером фільму став Томас Наппер, який у 2017 році здобув перемогу BAFTA за кращий режисерський дебют за роботу над спортивною драмою Jawbone.  

Дата прем’єри

Прем’єра картини «Вдова Кліко» проходила в рамках фестивалю в Торонто в 2023 році. На широкі екрани стрічка вийде вже цього літа, а кінотеатральний реліз в Україні запланований на 18 липня.

 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).