Новий гладіатор: 5 знакових ролей Пола Мескаля — висхідної зірки кіно

ПОДЕЛИТЬСЯ
Майстерна драматична гра
ПОДЕЛИТЬСЯ

Вже цієї осені в прокат вийде епічний фільм «Гладіатор 2» режисерства Рідлі Скотта, де головну роль зіграв ірландець Пол Мескаль. Висхідна зірка кіно, він яскраво увійшов в індустрію з роллю в «Нормальних людях», одному з найпопулярніших серіалів у 2020 році. Ба більше, із чуттєвою роллю в стрічці «Після сонця» та номінації за неї на «Оскар», тоді ще 26-річний актор міг стати наймолодшим лауреатом у категорії найкращий актор. Амбасадор Gucci, Пол Мескаль, продовжує здобувати увагу критиків, індустрії й публіки своєю майстерною грою.

L’Officiel Online зібрав 5 знакових ролей актора, які заслуговують уваги — від юнака в складних стосунках до оточеного проблемами батьками.

«Після сонця» (2022)

«Після сонця» — саме роль у цьому фільмі принесла Полу Мескалю широке визнання за майстерну гру, першу номінацію на «Оскар» і БАФТА. Стрічка є чуттєвою та зворушливою історією про минуле й стосунки батька та доньки. Її події розгортаються довкола 11-річної Софі, що проводить захопливий час із батьком Калумом у виконанні Пола Мескаля на турецькому курорті. Лише в дорослому віці, переглядаючи відео з того часу, вона розуміє, як багато болю ховалося за щасливою посмішкою такої рідної для неї людини.

«Нормальні люди» (2020)

Гра в романтичному серіалі «Нормальні люди» стала потужним етапом на початку кар’єри Пола Мескаля. Так, ця драма, заснована на однойменній книзі Саллі Руні, отримала значну кількість хвалебних відгуків від критиків. У ній Пол Мескаль перевтілюється в Коннела Волдрона — популярного в школі хлопця, що має досягнення в навчанні й спорті. Щоправда, незаможного. Він закохується в Маріанну Шерідан — багату, проте знану як дивачку дівчину. Типова історія про популярність і клас перевернута в серіалі. Двоє різних людей із різних соціальних класів поринають в складні стосунки, що триватимуть роки.

«Божі створіння» (2022)

Психологічна драма «Божі створіння» досліджує, де межа між сумлінням і тим, що ти готовий зробити заради найріднішого. У центрі фільму — Ейлін, яка живе в невеликій рибальській громаді. Коли після кількох років до неї повертається дорослий син Браян у виконанні Пола Мескаля, вона рада знову поновити з ним близький зв'язок. А втім, його вчинки порушують крихку екосистему села. Тепер Ейлін повинна ухвалити рішення на чиєму вона боці: сина, що вчинив неприпустиме, або справедливості.

«Втрачена донька» (2021)

Драма з Олівією Колман і Дакотою Джонсон стала повнометражним дебютом Пола Мескаля. Вона розповідає про Леду, яка перебуває в морській відпустці. Коли головна героїня захоплюється молодою матір’ю та донькою на пляжі, вона поринає у власне минуле. Те, де вона пережила жах і розгубленість раннього материнства. Це історія про матір, яка переживала значну кількість труднощів із власними дітьми, та вибір, що буде її переслідувати її.

«Всі ми незнайомці» (2023)

У романтичному фільмі герої, зіграні Полом Мескалем і Ендрю Скоттом, знайомляться в багатоповерхівці в Лондоні. Ця зустріч порушує ритм повсякденного життя одного з героїв. Коли їхні стосунки розвиваються й тягнуться до майбутнього, він вирушає в передмістя, де жили його батьки. Здається, сім'я персонажа живе там так само як і в день їхньої смерті, 30 років тому. Так, герой отримує шанс примиритися з минулим, щоб рухатися з дорогою йому людиною в майбутнє.

Читайте також: 7 важливих подкастів, що варті уваги — від історії, мистецтва України до психічного здоров’я

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).