Студія MAKHNO оновить етно-простір «Народний Дім Україна» у Києві

ПОДЕЛИТЬСЯ
Функціональний мінімалізм та український традиційний дизайн
ПОДЕЛИТЬСЯ

Студія MAKHNO анонсувала колаборацію зі знаковим простором українських сувенірів та вишитого одягу «Народний Дім Україна», який став улюбленим для багатьох містян і гостей Києва. Що треба знати про майбутній проєкт студії, розповідає редакція L’Officiel Online.

«Народний Дім Україна», розташований на Ярославому Валу біля Золотих Воріт, позиціонують себе як один з перших магазинів суто українських виробів та сувенірів. Тут своє місце знайшли товари, виготовлені в різних містах країнах, а частина з них виготовлена вручну. Крім того, у «Народному Домі Україна» представлені й ексклюзивні роботи українських митців.

Цього річ магазин оновлює дизайн приміщення, який втілює студія MAKHNO. Магазин оновлюватимуть згідно з сучасними тенденціями та водночас транслюючи цінність української традиції.

«З самого початку нашим головним завданням було створити не просто місце для автентичного традиційного українського мистецтва. Безпосередньо простір транслював цю ідею та сенси, будучи головним елементом концепції Народного Дому. Навіть без експонатів та виробів на вітринах. Простір, де сутність української традиції, яка відображається у матеріалах, деталях та принципах декорування, знаходить сучасну форму у вигляді мінімалізму та функціоналізму, згідно нашого фірмового артстилю», — розповідають редакції L’Officiel у MAKHNO.

Наразі команда проєкту презентувала бачення майбутнього «Народного Дому» у новітньому українському стилі, де стіни-мазанки, дерев’яні конструктиви, природні матеріали та кольори поєднані за принципами сучасного функціонального мінімалізму.

«Основні матеріали — це глина та дерево. Обидва природні, обидва — з давніх давен є основою української оселі. Стіни оздоблені декоративною штукатуркою під мазанку та керамічною 3D-артплиткою TETRAPOD в зоні примірочних. Вінтажна деревина зі старих балок з українських хат стала основою конструктивів полиць. Також у просторі багато дерев’яних панелей, ящиків, розсувних конструкцій та елементів декору», — коментує студія.

Студія MAKHNO — одні з найяскравіших представників сучасних українських архітекторів та дизайнерів. У їх доробку понад 600 проєктів у 25 країнах світу та ряд визначних міжнародних премій. Студія продовжує і вдосконалює традиційні підходи в контексті сучасності, створює обʼєкти, що живуть на перетині культурної традиції, та сучасного мистецтва.

Відкриття нового інтер’єру Народного Дому Україна має відбутися вже найближчим часом.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).