Кислотно-зелене Brat Summer. У чому полягає феномен способу життя від Charli XCX?

ПОДЕЛИТЬСЯ
Розкладаємо по поличках, чому світ вирішив частково «наплювати» на все
ПОДЕЛИТЬСЯ

Це офіційно Brat Summer. Принаймні так проголосили поціновувачі нового альбому британської співачки Charli XCX із майже однойменною назвою. У прямому перекладі з англійської «Brat» — це дитина, що здебільшого погано поводиться. За визначенням самої Charli XCX, це «дівчина, яка трохи хаотична, любить вечірки та, можливо, іноді говорить дурниці; вона чесна, відверта й трохи нестабільна; це Brat».

Спосіб життя, який декламує Charli XCX із новим релізом виглядає освіжним. Після рафінованих естетик «чистої дівчини», «тихої розкоші» й багатьох інших безладність і реалістичність цього феномену — те, що відгукується в хаосі світу.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений Charli (@charli_xcx)

 

З інстаграму Charli XCX

 

Успіх концепту Brat Summer можна простежити за, власне, успіхом шостого студійного альбому Charli XCX. Передусім це дебют на третій сходинці в американському Billboard і на другій — в UK Albums Chart. Ця суміш електронної, танцювальної й попмузики до того ж здобула чимало прихильників серед критиків. 95/100 — така оцінка альбому на сайті Metacritic, що агрегує відгуки з різних ЗМІ та виставляє середній бал.

У The Guardian альбом назвали «шедевром», а в The Rolling Stones таким, що «гойдається між крайнощами від пісні до пісні, гіперпоповими американськими гірками після повернення Сатурна, тривожністю початку 30-х і бравадою It-дівчат». В альбомі Brat підкорює і чесність та простота слів. Charli XCX співає про знайомі багатьом протилежні стани: від того, що якась дівчина змушує її відчувати невпевненість, до того, що хтось нею одержимий.

Charli XCX у лютому 2024 року

 

Звісно, Brat — це також про кислотно-зелений відтінок і моду, але точно не про конкретний набір атрибутів у стилі, що притаманно численним естетикам. За словами Charli XCX, її новий альбом «найагресивніший та найконфронтаційніший». Таким є і відтінок, який співачка обрала після експериментів із 65 іншими. 

Мода швидко підхопила тенденцію на рожевий і захоплення «Барбі», тож кислотно-зелений Brat не має стати винятком. Він уже в політиці: наприкінці червня Зелена партія використала «токсичний» дизайн обкладинки альбому виконавиці, щоб спонукати громадськість голосувати за неї на минулих виборах у Великій Британії.

З інстаграму Charli XCX

 

З інстаграму Charli XCX

 

Хештег Brat має майже 1 мільйон відео в тіктоці, інкубаторі сучасних трендів, а одна публікація Charli XCX у соцмережі з піснею «360» зібрала понад 12 мільйонів переглядів. Користувачі продовжують ділитися своїми добірками б’юті-засобів у кислотно-зеленому відтінку, кастомізувати речі й фарбувати нігті в ньому. Згідно з даними модної платформи Lyst, пошукові запити на речі в стилі Brat також зросли. Крім того, Charli XCX уже представила іронічний мерч із футболками, рушником, бейсболкою й дармовисами для тих, хто бажає зануритися в хаотичне літо.

Це офіційно Brat Summer, і ми можемо очікувати на модний бум кислотно-зеленого й хаотичного стилю в майбутньому. Проте передусім не варто забувати про сутність тенденції: трохи веселощів та грайливості ніколи не завадить. Може не варто звертати увагу на неідеальний образ чи макіяж і просто насолоджуватися хаотичністю? «Це може бути як розкіш», — говорила про значення Brat в одному з інтерв’ю Charli XCX». «Але це також може бути безладність, як-от пачка сигарет, запальничка BIC і білий топ на бретельках без бюстгальтера». 

Читайте також: Пітьма Голлівуду. Що треба знати про «МаХХХін» — найстильніший горор сезону

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).