«Хамелеон» нашого часу: 5 фільмів із незабутнім Віллемом Дефо

ПОДЕЛИТЬСЯ
Від дилера до добродушного власника мотелю
ПОДЕЛИТЬСЯ

22 липня своє 69-річчя Віллема Дефо — сучасна зірка кінематографа, яка має неабиякі здобутки: це більш ніж п’ять десятиліть кар’єри та понад сто п’ятдесят стрічок у фільмографії. Протягом своєї кар’єри актор працював із тими, хто фактично формує сучасний режисерський лексикон — від Веса Андерсона, Йоргоса Лантімоса, Мартіна Скорсезе до Тіма Бертона. Самі ж ролі Віллема Дефо та гра вирізняються різноплановістю й майстерністю, а також відсутністю страху грати контроверсійних і складних персонажів.

З нагоди дня народження актора L’Officiel Online розповідає про 5 знакових фільмів за його участі, які варті уваги.

«Проєкт “Флорида”» (2017)

«Проєкт “Флорида”» — одна зі стрічок, яка принесла Віллему Дефо найбільше захоплення критиків в останні роки, а також номінації на «Оскар», БАФТА й «Золотий глобус». Фільм є розповіддю про шестирічну Муні та її молоду матір Галлею. Вони живуть в магічному місці або, якщо точніше, мотелі лілового відтінку. Його менеджер Боббі у виконанні Віллема Дефо неодноразово допомагав тандему, хоч і приховує свою доброту за фасадом. А поки Муні та її друзі поринають у свої пригоди, Галлея й Боббі намагаються захистити дітей від реальності навколо них.

«Ван Гог. На порозі вічності» (2018)

У цьому фільмі Віллем Дефо майстерно втілює драматичну персоналію Вінсента Ван Гога — легенди живопису й постімпресіонізму. За своє зображення художника актор здобув номінацію на «Оскар». Стрічка розповідає про світ митця, що створив видатні твори, попри хвороби, зневіру й невизнання, а також його останні роки життя на півдні Франції. «Ван Гог. На порозі вічності» не є біографічним змалюванням життя Вінсента Ван Гога. За словами режисера фільму Джуліана Шнабеля, фільм «про те, що таке бути художником».

«Водне життя зі Стівом Зіссу» (2004)

Творча співпраця режисера Веса Андерсона, ексцентрика кіноіндустрії, та Віллема Дефо охоплює п’ять фільмів. Один із них — пригодницька трагікомедія «Водне життя зі Стівом Зіссу», акторський склад якої також включає Кейт Бланшетт, Білла Мюррея й Анжеліку Г’юстон. Події фільму розгортаються довкола знаменитого океанографа. В оточенні диваків він рішуче налаштований помститися акулі, що з’їла члена його екіпажу. 

«Маяк» (2019)

У центрі загадкового та напруженого «Маяку» — магнетичний дует Віллема Дефо й Роберта Паттінсона. Стрічка Роберта Еггерса, режисера знакового горору «Відьма», переносить акторський дует на віддалений і таємничий острів Нової Англії. Це історія двох доглядачів маяка у 1890-х роках, які живуть разом, виявляють почуття одне до одного, і, зрештою, красиво й лячно божеволіють.

«Чутливий сон» (1992)

Неонуарна драма «Чутливий сон» переносить глядачів у Нью-Йорк, де проживає в минулому наркозалежний Джон Ле Тур у виконанні Віллема Дефо. Герой продовжує бути постачальником наркотиків для еліти міста, але відчуває особисту кризу. Коли ж він зустрічає кохання з минулого, його життя навколо набирає небезпечних і непередбачуваних обертів.

Читайте також: Поза амплуа незрівнянного Шерлока: 5 захопливих ролей Бенедикта Камбербетча

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).