Вдягайся та танцюй, як він. Як Мік Джаггер став неповторною іконою стилю

ПОДЕЛИТЬСЯ
Довічний прихильник скінні, андрогінності й драйву
ПОДЕЛИТЬСЯ

26 липня своє 81-річчя відзначає Мік Джаггер — легенда рок-музики, вокаліст The Rolling Stones, один із найвидатніших фронтменів в історії, відзначений Єлизаветою II лицар, і, звісно, ікона стилю. Протягом понад шістдесятилітньої кар’єри музикант ніколи не був поза модою, а радше творив її зі своїми андрогінними й еклектичними вбраннями.

На початку своєї історії The Rolling Stones, включно з Міком Джаггером, вдягалися ідентично, наприклад, у костюми. Це було органічно під хвилею британського вторгнення — періоду в середині 60-х років, коли The Beatles, The Dave Clark Five, Herman's Hermits і The Kinks підкорювали світ. Проте вже невдовзі Мік Джаггер, як і інші учасники The Rolling Stones, творитимуть образ сучасної рок-зірки. Хаотичних денді, гламурних рокерів в ансамблях із лелітками, коротких топах, оксамитових костюмах, взутті на платформах, а з приходом 80-х — барвисто вдягнутих у леопард і шкіру знаменитостей.

Безперечно, одним з очільників цієї революції в чоловічому стилі був Мік Джаггер, який і сьогодні залишається прихильником джинсів скінні. «Так, кінець 60-х і початок 70-х був хорошим періодом, ви не боялися носити на вулиці речі, в яких виступали на сцені», — говорив в одному з інтерв’ю Мік Джаггер.

Натхненник дизайнера Еді Слімана, що в чоловічому Dior та Saint Laurent провадив андрогінний підхід, Мік Джаггер був іконою і в б’юті-образах. Своє чудове волосся він доповнював блискітками, яскравими тінями й стрілками на обличчі. Все необхідне, аби створити незабутній образ.

Нижче з нагоди дня народження Міка Джаггера L’Officiel Online згадує найяскравіші появи виконавця, що підтверджують його звання неповторної ікони стилю. А також того, кого варто наслідувати і в танцях, і в моді.

1966 рік

1968 рік

1970 рік

1971 рік

1972 рік

1975 рік

1978 рік

1981 рік

1989 рік

2006 рік

2022 рік

Читайте також: Джорджо Армані — 90! Згадуємо, як король італійської моди будував власну імперію

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).