script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Знову вдома: оголошено програму Ukrainian Fashion Week SS25

Новини
01.08.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Про покази, презентації та спецподії
ПОДЕЛИТЬСЯ

Вперше з початку повномасштабного вторгнення Ukrainian Fashion Week (UFW) повертається в Київ, де пройде його 55-й сезон із 1 по 4 вересня. У ньому візьмуть участь близько 50 українських брендів — від the COAT by Katya Silchenko, Litkovska, J'amemme, Frolov до KSENIASCHNAIDER.

«Ракетні атаки, сирени повітряної тривоги, відключення електроенергії — це щоденні виклики, з якими живе наша країна. Але попри все це, попри біль і втрати, відданість нашій справі залишається непохитною. Майже 50 українських брендів підтримали наше рішення провести цей сезон в Україні», — говорить Ірина Данилевська, співзасновниця та CEO Ukrainian Fashion Week.

Спільною благодійною ініціативою всіх учасників Ukrainian Fashion Week SS25 стане збір коштів на обладнання для паліативного відділення ветеранів у Реабілітаційній клініці Святенко, що на Київщині. Гості UFW зможуть долучитися до збору, зробивши донат за QR-кодом на локаціях подій.

Емоційним віддзеркаленням нової реальності стане спеціальний простір на основній локації UFW SS25. Інсталяція представить образи українських модних брендів, що втілюють творчу рефлексію дизайнерів на виклики нашої воєнної доби. Вони репрезентуватимуть вплив і відповідальність культури у часи війни. Особливою складовою спеціального простору стане портретна галерея наших колег, які залишили мирні професії в індустрії та пішли на фронт. 

У межах офіційної програми Ukrainian Fashion Week SS25 1 вересня в книгарні «Сенс на Хрещатику» відкриється перша в Україні виставка політичних прикрас «Brave to Live». Цей проєкт української ювелірної спільноти LANKA присвячений людській стійкості перед обличчям війни. 

Також у межах нового сезону працюватиме відкрита освітня School of Art x Craft. Вона присвячена викликам, з якими зіштовхується українська мода й культура під час війни. 3 вересня ця подія збере вітчизняних і міжнародних експертів, фахівців фешн-індустрії, щоб обговорити збереження й популяризацію української культурної спадщини.

Новим для Ukrainian Fashion Week стане формат trade show, у якому візьмуть участь 15 українських брендів одягу та аксесуарів. Відтепер trade show стане постійним форматом Ukrainian Fashion Week і буде розширювати кількість запрошених брендів. 

Читайте також: Повернення додому: Ukrainian Fashion Week SS25 пройде в Києві

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).