script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

До книжкової полиці: 13 книг з лонглісту Букерівської премії, які надихнуть вивчити космос, закохатися чи переосмислити класику XIX століття

Стиль жизни
05.08.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Нові захопливі історії
ПОДЕЛИТЬСЯ

Журі Букерівської премії опублікували лонгліст цьогорічної премії, до якої ввійшки книги як нових авторів, так і тих, чиї імена вже з’являлись у номінаційних списках. Видання 2024-го року надихають на нові дослідження – від дружби та кохання до космосу та власної ідентичності. Якщо ви шукаєте, чим доповнити свою книжкову полицю, ми розповідаємо головне про 13 книг з лонглісту Букерівської премії.

Wandering Stars

Автор: Томмі Оранж

Про що: роман розповідає про життя американської сім’ї протягом майже двох століть, досліджуючи тему війни Америки з власним народом. Поруч з коханням та дружбою в книзі автор згадує реальні події, які забруднили сторінки історії США.

Wild Houses

Автор: Колін Барретт

Про що: у книзі Wild Houses зустрінуться двоє друзів, яких об’єднають життєві обставини, намагаючись знайти власне «я» та вибратися з хаосу, який спіткає їх на кожному кроці.   

Held

Авторка: Енн Майклз

Про що: вплив війни на майбутні покоління авторка книги Held описує крізь призму чотирьох поколінь. Духи минулого повертаються поміж роки, надсилаючи знаки, які складно розшифрувати.

Creation Lake

Авторка: Рейчел Кушнер

Про що: стосунки американської таємної агентки та радикального французького екоактивіста можливі за умови застосування високого рівня гумору та маніпуляцій. Якщо такими психологічними методами володіють обидва учасники, читачі отримають роман, сповнений кохання та зв’язку минулого з майбутнім.

This Strange Eventful History

Авторка: Клер Мессуд

Про що: книга розповідає про історію сім’ї Кассар, починаючи з окупації Парижу в часи Другої світової війни. Журі Букерівської премії характеризують видання глибоко історичним та насиченим психологічною інтимністю.

Playground

Автор: Річард Паверс

Про що: у Playground підіймається тема сучасного світу технологій та їх проблем, а дія роману розгортається в останньму «райському» місці на землі – не колонізованому шматочці світу.

Enlightenment

Авторка: Сара Перрі

Про що: історія кохання й астрономії, яку протягом 20 років життя розповідають двоє найкращих друзів.

Orbital

Авторка: Саманта Харві

Про що: питання відчуття дому надихає на роздуми шести астронавтів, які виконують важливі для людства завдання в космосі. Його красоти змушують їх задаватися питанням, чи існуватиме життя на Землі без її жителів.

James

Автор: Персіваль Еверетт

Про що: сюжет книги James натхненний класичним романом XIX століття «Пригоди Гекельберрі Фінна» та є глибокою розповіддю про кохання, ідентичність та захист тих, хто є важливим для нас.

The Safekeep

Авторка: Яель Ван Ден Вуден

Про що: головна героїня на ім’я Ізабель оговталася від наслідків головної трагедії XX століття – Другої світової війни. Проте одного ранку їй доведеться зрозуміти, що ні її гості, ні мир – не те, що здавалось на перший погляд і, можливо, війна ще не завершена.

My Friends

Автор: Хішам Матар

Про що: у книзі My Friends підіймається питання політичної еміграції, де виявиться, що ще однією батьківщино та найбезпечнішим місцем на планеті може виявитися дружба.   

Stone Yard Devotional

Авторка: Шарлотта Вуд

Про що: відмовившись від свого майбутнього, у двері може завітати минуле, яке нагадає те, що так давно хотілось забути. У новій книзі Шарлотта Вуд підіймає питання аскетизму, пробачення та жіночої дружби.

Headshot

Авторка: Ріта Буллвінкель

Про що: книга Headshot переносить читачів на боксерський ринг та за його межі. Тут зустрінуться вісім жінок, які з пристрастю до спорту проживають кожен день свого життя.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).