script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Сила, глибина й відданість ремеслу: 5 незабутніх ролей Шарліз Терон

ПОДЕЛИТЬСЯ
Знакові драми із зіркою Голлівуду
ПОДЕЛИТЬСЯ

7 серпня своє 49-річчя відзначає Шарліз Терон — та, хто протягом майже 30 років продовжує сяяти в кіноіндустрії завдяки своєму таланту й відданості ремеслу. Одна з найбільш високооплачуваних акторок сучасності, вона розпочала свою кар’єру випадково. У юності модель і балерина, Шарліз Терон сварилася з працівником банку, який відмовлявся перевести в готівку її чек. У черзі й під час перепалки дівчину запримітив агент із пошуку талантів, що й дав їй свою візитку.

Завдяки інциденту в банку в кіноіндустрії з’явилося ім’я Шарліз Терон, лауреатки «Оскару» та «Золотого глобуса». А також саме тієї, що втілила безліч різнопланових ролей — від Фуріози в «Шаленому Максі» до борчині за права робітників. З нагоди дня народження Шарліз L’Officiel Online згадує 5 знакових драматичних фільмів із нею.

«Північна країна» (2005)

За свою роль у «Північній країні», драмі про справедливість і боротьбу, Шарліз Терон отримала номінацію на «Оскар». У центрі фільму — Джозі Еймс у виконанні акторки, одинока матір двох дітей, яка повертається до рідного міста. Вона наймається на виснажливу й небезпечну роботу в шахтах, що водночас добре оплачується. Тамтешні чоловіки не приймають шахтарок, домагаючись до них і принижуючи їх. Джозі вирішує не миритися з цим, навіть якщо вона боротиметься сама. Фільм натхненний реальною історією, коли вперше в американській історії відбувся колективний позов щодо сексуальних домагань. 

«У долині Ела» (2007)

«У долині Ела» — це прониклива, відверта історія про наслідки й біль від лауреата «Оскара» й «Еммі» Пола Хаггіса. Її назва відсилає до однойменної долини, де відбулася біблійна битва між Давидом і Ґоліятом. Фільм розгортається довкола ветерана війни, якого зіграв Томмі Лі Джонс, його дружини й пошуків їхнього сина, військового, що повернувся з Іраку й таємниче зник. Разом із детективкою у виконанні Шарліз Терон вони намагаються віднайти правду, натрапляючи на інші таємниці.

«Сенсація» (2019)

Шарліз Терон, Ніколь Кідман і Марго Роббі — три визначні акторки сучасності об’єдналися в одному фільмі, щоб розповісти реальну та скандальну історію падіння Роджера Ейлса, очільника Fox News і медіаконсультанта Дональда Трампа. Стрічка розповідає про Меґін Келлі, ведучу Fox News, вигадану героїню Кайлі Поспісіл й Гретхен Карлсон. Остання подає позов проти Роджера Ейлса за сексуальні домагання, що призводить до його відставки.

«Таллі» (2018)

Драмедія від номінанта «Оскара» Джейсона Райтмана («Вище неба») та лауреата «Оскара» Діабло Коді («Джуно») занурює глядачів у тему материнства. Зокрема, зі всіма її складнощами, стресом і випробуваннями. Марло, мати трьох дітей, включаючи новонародженого, яку зіграла Шарліз Терон, переживає не найкращі часи. Коли вона отримує «в подарунок» від брата молоду няню Таллі, їй вдається відновити в собі внутрішню іскру, якої вона давно не відчувала.

«Монстр» (2003)

«Монстр» — стрічка, яка вважається найкращою у фільмографії Шарліз Терон і здобула їй «Оскар» та «Золотий глобус». Для цієї ролі тоді 27-річна акторка набрала майже 14 кілограмів, поголила брови й носила протези зубів. У моторошній кримінальній драмі Шарліз Терон перевтілилася в Ейлін Ворнос, залучену у вуличну проституцію жінку, що пережила сексуальне насильство. Саморуйнування й травматичний досвід переслідує її: згодом Ейлін Ворнос стане всесвітньо відомою як серійна вбивця. 

Читайте також: Warner Bros. Історія злетів і падінь однієї з найкрупніших кінокомпаній США

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).