script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Як це було: прем’єра фільму «Яремчук: Незрівнянний світ краси» в Києві

События
08.08.2024
ПОДІЛИТИСЯ
Всередині світу першої української попзірки
ПОДІЛИТИСЯ

6 серпня в столичному кінотеатрі «Жовтень», у серці Подолу, відбувся допрем’єрний показ документального фільму «Яремчук: Незрівнянний світ краси». Глядачі змогли простежити історію першої української попзірки Назарія Яремчука та його шлях до слави в стрічці крізь ексклюзивні хроніки, спогади близьких і особисті щоденники. 

Зазначається, що стрічка не лише розповідає історію цієї важливої постаті в розвитку української музичної сцени: вона також є культурним зрізом епохи 70-80-х років в Україні. Ідейницею та продюсеркою фільму виступила донька Назарія Яремчука — Марія Яремчук, режисером — Артем Григорян, продюсером — Максим Сердюк. В українському прокаті фільм можна буде подивитися з 8 серпня.

У цей вечір на прем’єру завітали команда фільму, українська музична спільнота, представники кіноіндустрії, медіа й багато інших діячів, зокрема Володимир Дантес, Олександр Пономарьов, Kola, Свят Загайкевич, Антон Тимошенко, Євген Янович, Ігор Лаченков і Pianoboy. Гості також поділилися власними враженнями про картину. 

«Я вважаю, що цей фільм має побачити кожен українець, тому що це наш етнокод, це наша історія. Назарій Яремчук був носієм неймовірного таланту. Дуже любив Україну. Він обожнював людей, і завжди залишався скромним. Цей фільм надихнув мене на те, що треба вірити в себе, ще більше працювати, занурюватись ще більше у творчість і завжди залишатися скромною», — співачка Kola.

«Це не кіно. Це історія. І в плані чудового сторітелінгу, і в плані усвідомлення українських постатей минулого. Це гідно уваги, яку ми зараз щедро розпорошуємо на все підряд», — ведучий та актор Євген Янович.

«Я не знаю, як співає ваша душа, якщо ви не знаєте пісень Назарія Яремчука. На фільм йти, бігти, лежати в напрямку кінотеатру! Всім, хто обожнює, знає, інколи співає й особливо тим, хто щось чув, але не в курсі. Це наша ідентичність і душа», — кінокритикиня, блогерка і лекторка Інна Гордєєва.

«Я і плакав, і сміявся. У фільмі «Яремчук: Незрівнянний світ краси» я побачив не тільки артиста, а людину й душу. Назарій пишається своєю донькою з небес», — креативний продюсер, кліпмейкер і режисер шоу Герман Ненов.

У межах промокампанії фільму був створений альбом каверів «Re:Yaremchuk». Його продюсеркою виступила Марія Яремчук, а робота над майбутнім альбомом розпочалася ще до повномасштабного вторгнення. Наразі вже доступні переспіви у виконанні Jamala, Pianoбой, «Друга Ріка та Tember Blanche. Повний альбом каверів на оригінальні пісні Назарія Яремчука вийде 9 серпня. 

Також із 9 серпня в ресторані авторської кухні «Канапа» від мережі Gastrofamily можна буде спробувати «пісні» Назарія в межах спеціального меню, яке натхненне спогадами родини Яремчуків. Шеф-кухар Іван Панчук розробив страви, які носять назви найвідоміших пісень виконавця, як-от «Червона рута», «Стожари», «Гай, зелений гай», «Я піду в далекі гори» та «Запроси мене у свої сни». 

Побачити, як пройшов допрем’єрний показ документального фільму «Яремчук: Незрівнянний світ краси» в Києві, можна нижче у фотозвіті.

Володимир Дантес Максим Сердюк Олександр Педан із мамою Тоня Ноябрьова Олександр Пономарьов Євген Янович KOLA Валерій Харчишин Ігор Лаченков IVAN NAVI Катя Царик Інна Гордєєва Анна Тульєва Свят Загайкевич Роман Щербан Антон Тимошенко Tember Blanche

Читайте також: Яка вона — історія першої попзірки України? Інтерв’ю з творцями фільму про Назарія Яремчука

ПОДІЛИТИСЯ
На сайті доступні аудіозаписи статей, підкасти і рекомендації стилістів в аудіо-форматі. Такі матеріали відмічені відповідним знаком(зліва).