script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Від українських брендів до оди Олімпіаді: яким був Тиждень моди в Копенгагені

Тижні Моди
12.08.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Гід головними подіями
ПОДЕЛИТЬСЯ

Щоразу Тиждень моди в Копенгагені привертає все більше уваги завдяки екологічному й свідомому підході. А також — внаслідок яскравих самовиражень дизайнерів, які беруть у ньому участь. П’ять українських брендів і присвята Асканії-Новій, значуща інклюзивність у Sinéad O'Dwyer та офісна ода Олімпіаді від Baum und Pferdgarten — про знакові події Тижня моди в Копенгагені сезону весна-літо 2025 розповідає L’Officiel Online.

A. Roege Hove

Roege Hove, що відомий експериментами з трикотажем, повертається після одного пропущеного сезону в Копенгаген. Один із найгучніших брендів данського Тижня моди презентував колекцію, яка поєднала їх фірмовий матеріал зі спокусливою прозорістю. Кардигани, мінісукні, топи й капрі — майже вся колекція зосереджена на нейтральних відтінках, окрім кількох образів із кислотно-зеленим, що відсилає до іменитого альбому Charli XCX.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Українські бренди J'amemme, Katerina Kvit, Omelia, PLNGNS та Sidletskiy

Ukrainian Fashion Week та Copenhagen Fashion Week продовжують партнерство, представляючи вже п’яту співпрацю. Цього разу в Копенгагені на спільній презентації презентували свої колекції J'amemme, Katerina Kvit, Omelia, PLNGNS та Sidletskiy. Для події була створена інсталяція, темою якої стала Асканія-Нова. Сьогодні унікальний український заповідник потерпає від наслідків російські окупації. Флора й фауна Асканії-Нової трансформувалися в орнаменти для витинанок на інсталяції. 

У межах презентації J'amemme представили скульптурні, нестандартні силуети й асиметричні сукні, що створені з напівпрозорих і легких матеріалів. А також — містять фірмове плісе бренду. Натхненням для колекції стали загадкові медузи, що наповнили колекцію ефемерними формами й делікатними торочками.

Для нового сезону дизайнерка Катерина Квіт звернулася до концепції п’яти елементів природи — землі, води, повітря, вогню й ефіру. Засновниця бренду надихалася роботами японських художників, як-от Ясуакі Онісі. Матеріалами для колекції з топами, сукнями й спідницями виступили шкіра, трикотаж і перероблені волокна.

В Omelia Костянтин Омеля продовжує працювати з флористичними мотивами, звертається до ручної роботи та надихається творчістю української поетеси Лесі Українки. У межах колекції дизайнер переробив стокові й вінтажні сорочки, даруючи їм нове життя. 

Бренд PLNGNS презентував вуличний одяг, що поєднаний з екологічним підходом. Так, вбрання було створено з близько 500 пар вживаного взуття. У Sidletskiy натхненням стала багатовікова українська культура в поєднанні з сучасними трендами. Акцент у колекції належить гармонії протилежностей: строгим архітектурним формам і легким тканинам.

J'amemme
Katerina Kvit
Sidletskiy
Omelia
PLNGNS
J'amemme
Katerina Kvit
Sidletskiy
Omelia
PLNGNS
01 00
J'amemme
ПОДЕЛИТЬСЯ

Sinéad O'Dwyer

Цей Тиждень моди в Копенгагені для Шинейд О'Дваєр став першим, адже раніше вона демонструвала свої колекції в Лондоні. Зміні локації посприяла перемога дизайнерки в цьогорічній Zalando Visionary Award. 

Дизайни Шинейд О'Дваєр характеризуються різноманітністю розмірів та інклюзивним підходом, що вона принесла й в столицю Данії. Грайливу колекцію «Все відкривається на дотик» склали мінісукні з драпіруванням, денімові ансамблі та фірмові образи, натхненні практикою шибарі. Важливим моментом показу став вихід незрячої активістки й інфлюенсерки Люсі Едвардс. Так, для цього шоу Шинейд О'Двайер намагалася створити доступний простір для людей із порушеннями зору, інтегрувавши аудіоописи й тактильні зразки тканин.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Remain

У новій колекції бренду Remain, що базується в Копенгагені, класика продовжується переосмислюватися дизайнером Мартіном Асбйорном. Мінімалістичні вбрання урізноманітнені вигадливим кроєм, спокусливість транслюється крізь напівпрозорі матеріали, а нейтральну палітру доповнили блакитні й червоні акценти.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Baum und Pferdgarten

Цьогоріч данському модному будинку Baum und Pferdgarten виповнюється 25 років. Заснований дизайнерками Рікке Баумгартен і Хелле Хесте, для нового сезону, в час Олімпійських ігор, він поринув в поєднання «Офісна олімпіада», що і є назвою колекції. У баченні Baum und Pferdgarten такий модний тандем естетик відображається в комбінації мідіспідниць з поло й світшотами та бейсболками, логотипів з оверсайз піджаками або поспіхом зав’язаному на талії з флористичною сукнею светрі.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).