script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Герцог-гангстер, любов крізь десятиліття та апокаліпсис. 8 найкращих серіалів, що вийшли у 2024 році

ПОДЕЛИТЬСЯ
Найзахопливіші історії цих місяців
ПОДЕЛИТЬСЯ

Перша половина 2024 року ознаменувалася яскравими, напруженими до останньої хвилини й чуттєвими серіальними прем’єрами. Від герцога в серіалі Ґая Річі, що потрапляє у світ гангстерів, двох закоханих, які зустрічаються кожен рік в один день, до епічних постапокаліптичних історій — найкращі серіали цих місяців, вартих перегляду, зібрав L’Officiel Online.

«Сьоґун»

«Сьоґун» — серіал, що став цьогорічним лідером за кількістю номінацій на «Еммі». Його відзначили 25 разів у категоріях премії. Імерсивність і епічність серіалу здобула йому порівняння з «Грою престолів». Це історія про війну, боротьбу за владу й пристрасть. Вона заснована на понад 1000-сторінковому однойменному романі Джеймса Клавелла.

Події серіалу відбуваються в Японії XVII століття. Перед початком громадянської війни до японських берегів прибиває європейське судно. Вцілілий на судні Джон Блекторн, що натхненний постаттю першого британця на Японському архіпелазі, невдовзі стане ще однією фігурою у грандіозних політичних іграх.

«Джентльмени»

У супроводі віскі, харизматичних Каї Скоделаріо та Тео Джеймса («Білий лотос») режисер Ґай Річі занурює глядачів у пригоди аристократів і гангстерів. Сюжет розгортається довкола Едді Горнімана, що успадковує розкішний маєток свого батька разом із титулом герцога. Проте, як виявилося, спадок був частиною імперії канабісу. Його Світлість вирішує піти на угоду з гангстерами, щоб викинути їх зі своїх територій, проте, схоже, заходить у злочинний світ аж занадто далеко.

«Один день»

Один із найромантичніших серіалів року — «Один день» — викликає різні емоції. Він спонукає хихотіти, переживати трагедії разом із героями та закохуватися. Кілька тижнів поспіль «Один день» залишався лідером серед глядачів Netflix. В його центрі — Емма й Декстер, що проводять університетський випускний разом. На перший погляд, це клішовані персонажі ромкому. Він харизматичний та популярний, а вона працьовита й моментами курйозна. Обоє розуміють власну несхожість, яка викликає в них численні перепалки. А втім, герої зав’язують дружбу, домовляючись зустрічатися щороку в один день, а також дорослішаючи разом. 

«Фолаут»

Заснований на знаменитій серії відеоігор, серіал «Фолаут» зображає постапокаліптичний світ після ядерної війни. Згідно з синопсисом, «це історія про тих, хто має, і тих, хто не має, у світі, в якому майже нічого не залишилося мати». Через двісті років після апокаліпсису мешканці укриттів повинні повернутися на опромінену поверхню. Головні герої включають оптимістку Люсі, молодого й рішуче налаштованого зброєносця Максимуса, а також Гуля, «морально неоднозначного мисливця за головами». Всі вони зіштовхуються в гонитві за артефактом, що може докорінно змінити динаміку влади в їхньому світі.

«Ріплі»

Італія 60-х років, ідилію розкоші й брехні порушує вбивство. У серіалі «Ріплі» від оскароносного режисера Стівена Заілляна головні ролі виконали Дакота Феннінг і Ендрю Скотт («Шерлок», «Погань»). Останній зіграв Тома Ріплі — бідного шахрая з Нью-Йорку. Його наймає багатий промисловець: він хоче з допомогою героя переконати свого сина-дилетанта повернутися додому з Італії. Том Ріплі погоджується й починає жити елегантним життям завдяки цьому «замовленню». Щоб залишитися у новому для нього світі розкоші, він готовий пролити кров.

«Презумпція невинності»

Одержимість, секс, політика, сила й межі кохання — це теми, що досліджує «Презумпція невинності». Восьмисерійний серіал заснований на однойменному бестселері The New York Times. У ньому головну роль багатообіцяльного прокурора Расті Сабіча виконує Джейк Джилленгол. Його герой опиняється на тому боці судової зали, коли співробітницю, з якого в нього був таємний роман, вбивають.

«Оленя»

Гучна чорна комедія «Оленя» — ще один гіт Netflix — оповідає реальну історію коміка, котрого починає переслідувати жінка через невеликий вияв доброти до неї. Його режисером, виконавцем головної ролі й сценаристом виступив Річард Гадд, що пережив зображений досвід сталкінгу. Донні Данн, втілений ним герой, безплатно пригощає чаєм жінку, на ім’я Марта. Це призводить до одержимості з її боку: сотні годинних голосових повідомлень, 40 тисяч електронних листів і стеження.

«Проблема трьох тіл»

«Проблема трьох тіл» від творців «Гри престолів», номінант «Еммі», є епічною науково-фантастичною історією. Вона починається в Китаї 60-х років, коли молода жінка ухвалює доленосне рішення, що ставить існування людства під загрозою. Через десятиліття п’ять блискучих вчених повинні об’єднатися з непохитним детективом, щоб зупинити викликану нею величезну небезпеку для людської цивілізації.

Читайте також: Що треба знати про «Сьоґуна» — серіал з епічністю «Гри престолів» і 25 номінаціями на «Еммі»

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).