script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Не тільки «Щоденник пам’яті»: 5 фільмів за участі Джини Роулендс

Стиль жизни
15.08.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Інші важливі стрічки в фільмографії акторки
ПОДЕЛИТЬСЯ

У віці 94-х років померла акторка Джина Роулендс, найбільш відома за фільмом «Щоденники пам’яті». Майже сім десятиліть в акторстві принесли знаменитості чотири статуетки «Еммі», два «Золотих глобуса» та один «Оскар». У пам’ять про Джину Роулендс ми згадуємо п’ять стрічок з фільмографії видатної американської акторки.  

«Жінка під впливом»

A Woman Under the Influence (1974)

«Жінка під впливом» — артхаусний фільм, який у 1990-му році був обраний до перших 50-ти стрічок Національного реєстру фільмів США. Події в картині розгортаються довкола домогосподарки Мейбл, чия поведінка з часом здається дивною для її матері, чоловіка та трьох дітей.

«Прем’єра»

Opening Night (1997)

Режисером стрічки «Прем’єра» виступив чоловік Джини Джон Кассаветіс. Сюжет фільму продовжує його картину «Чоловіки», присвячену кризі середнього віку. На екрані Джина з’являється в образі акторки на ім’я Міртл, яка стає свідком загибелі своєї шанувальниці. З глибокої депресії їй допомагає вийти сцена, де та, імпровізуючи, знаходить власний внутрішній баланс.  

«Глорія»

Gloria (1980)

Джон Кассаветіс та Джина Роулендс знову зустрічаються на знімальному майданчику, цього разу в фільмі «Глорія», де акторка грає роль колишньої дівчини гангстера. У своєму будинку вона зустрічає шестирічного хлопчика, який став єдиним свідком жорсткої розправи над його родиною.

У 1999-му році був випущений однойменний ремейк на картину за участі Шерон Стоун.

«Інша жінка»

Another woman (1988)

Події фільму «Інша жінка» розгортаються в заміському будинку, куди 50-річна професорка Маріон приїхала для написання нової книги. Її сусідом виявляється психоаналітик, на сеанс до якого приходить жінка (Міа Ферроу) зі знайомою для Маріон проблемою. Їх терапія, почута крізь тонкі стіни, довзолить професорці ненароком зрозуміти, чому не варто «бігти» від власних труднощів.

«Ніч на Землі»

Night on Earth (1991)

«Ніч на Землі» — випадковий фільм режисера Джима Джармуша, який вирішив зруйнувати типовий вигляд поїздки в таксі в кінематографі. За сюжетом картини головними сценами стають епізоди в авто, де героїні — серед який Джина Роулендс та юна Вайнона Райдер — розповідають водієві свої життєві історії та діляться особистими проблемами.  

 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).