script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Новий кращий друг: у Ботсвані знайдений другий за розміром алмаз

Новини
23.08.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Його вага – 2492 карата
ПОДЕЛИТЬСЯ

Найбільший в історії алмаз, відомий як «Куллінан», був знайдений в Африці в 1905-му році. Понад сто років потому канадська компанія Lucara Diamond видобула дорогоцінний мінерал, який зміг наблизитись до рекорду та стати другим за розміром в історії. Що відомо про знайдений алмаз, розповідає редакція L’Officiel Online.

Алмаз розташовувався в Ботсвані, у руднику Карове. Необроблений камінь був знайдений завдяки системі Mega Diamond Recovery з рентгенівським випромінюванням. Мінерал вдалося дістати на поверхню без пошкоджень, завдяки чому його вага склала 2492 карати (498,4 г). Наразі чистота та інші характеристики алмазу залишаються невідомими, проте експерти оцінюють його вартість в близько $ 40 мільйонів.

У 2019-му році в тому ж руднику був знайдений камінь вагою 1758 карат, який до цього часу займав другу сходинку в рейтингу найбільших розмірів. Його придбав Дім Louis Vuitton, однак сума продажу залишилася прихованою для публіки.

Водночас вага алмазу «Куллінан» залишається рекордною в світі. Вона складала 3106 карат до розколу, а після найбільша його частина була оцінена в 530 карати. З алмазу був створений діамант «Велика зірка Африки», який прикрасив скіпетр короля Едуарда VII.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).