script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Плетена міфологія: 5 it-сумок Bottega Veneta, що обожнюють знаменитості

Тренды
27.08.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
«Тиха розкіш» ремесла
ПОДЕЛИТЬСЯ

Роузі Гантінгтон-Вайтлі, Ельза Госк, Кендалл Дженнер, Дженніфер Лоуренс, Джейкоб Елорді та Софія Річі — це лише кілька імен у великому списку адептів «плетеної міфології» Bottega Veneta. Усіх цих знаменитостей і за сумісності зірок стрітстайлу об’єднує спільна любов — сумки модного дому, які впізнаються без логотипа завдяки майстерному шкіряному плетінню, відомому як Intrecciato. «Коли достатньо власних ініціалів», — так звучить гасло італійського будинку, заснованого в 1966 році, що унаочнює його філософію.

Свій шлях до світового визнання Bottega Veneta розпочали з відомими прихильниками. Речі модного дому носила Жаклін Кеннеді, Енді Воргол зняв про них короткометражний фільм, а Лорен Гаттон постала з їхньою сумкою в зірковій стрічці «Американський жиголо». У XXI столітті креативні директори Томас Маєр, Деніел Лі й сьогодні Матьє Блазі зацементували it-статус Bottega Veneta. Зокрема, завдяки п’яти культовим сумкам, про які L’Officiel Online розповідає докладніше нижче.

The Pouch

Зліва: Bottega Veneta весна-літо 2020

 

The Pouch, схожа на «хмаринку» — це м’яка мінімалістична сумка зі складками, яка випромінює невимушеність. Вона є однією з перших моделей, створених дизайнером Деніелом Лі протягом його трьох років роботи у домі. Гітова дебютантка 2019 року, вона представлена в середньому, великому та малому розмірах, а також із ланцюжком.

The Cassette

Зліва: Bottega Veneta осінь-зима 2019/2020

 

The Cassette вирізняється «квадратними» формою й поверхнею. Вона увійшла до дебютної колекції Pre-Fall 2019 Деніела Лі в Bottega Veneta. Завдяки іконічному статусу сумка обросла сім’єю розмірів, кольорів та типами, як-от крос-боді у вигляді «відра» й поясною моделлю.

 The Jodie

Особливістю The Jodie — ще одного гіта авторства дизайнера Деніела Лі — є округла форма й фірмовий елемент у вигляді «вузла». Вона названа на честь Джоді Фостер («Мовчання ягнят») і натхненна випадком, коли американська акторка ховалася під сумкою Bottega Veneta від папараці. Сумка доступна в трьох розмірах, а також грайливій версії Candy.

The Acro

The Acro — сумка, котра виступає ідеальною опцією для прихильників класичних силуетів. Особливість моделі — це архітектурний дизайн та єдина внутрішня кишеня на блискавці, що знімається. Як низка інших бестселерів Bottega Veneta, сумка була створена дизайнером Деніелом Лі. Її назва відсилає до знаменитої Арки Миру в Мілані.

The Cabat

The Cabat характеризується безшовним об’ємним дизайном, що досягається завдяки ручному плетінню з двосторонніми «стрічками» на дерев’яній основі. Як зазначають у Bottega Veneta, для виготовлення моделі потрібно два досвідчених майстри й два дні. Її дизайн належить авторству креативного директора Томаса Маєра, для якого це була перша сумка в модному домі у 2002 році.

Читайте також: Експертиза барв: 8 головних кольорів сезону осінь-зима 2024/2025

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).