script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Беллуччі, Ортега й Дефо. Все про «Бітлджюс 2» — макабричну комедію Тіма Бертона, яка «врятувала» його кар’єру

ПОДЕЛИТЬСЯ
Ексцентрика, сміх і жах із зірковими акторами
ПОДЕЛИТЬСЯ

Бітлджюс! Бітлджюс! Бітлджюс! Промовивши тричі це ім’я харизматичного біоекзорциста й за сумісності привида, зіркові герої комедійного горору Тіма Бертона зануряться в ексцентричну пригоду. Світова прем’єра фільму з Монікою Белуччі, Дженною Ортегою, Вайноною Райдер, Віллемом Дефо й Кетрін О'Гарою відбудеться вже сьогодні, 28 серпня. Стрічка стане відкриттям Венеційського кінофестивалю — однієї з найгучніших кіноподій року. Заразом 5 вересня фільм жахів, який врятував «кар’єру» Тіма Бертона, вийде в український прокат. 

Напередодні прем’єри «Бітлджюс 2» — сиквелу після понад 35 років — L’Officiel Online розповідає найголовніше про фільм.

Кадр із фільму «Бітлджюс 2» 

 

«Ось прев’ю. Будьте обережні», — говорить персонажка Вайнони Райдер у першому трейлері «Бітлджюс 2». «Це напружено». Як і інші виконавці ролей нового фільму жахів, вона повернулася до своєї ролі після більш ніж трьох десятиліть. Американська акторка грала головну роль в оригінальному «Бітлджюсі» 1988 року режисерства химерного мрійника Тіма Бертона. Органічно, щоб зануритися в пригоди цьогорічного сиквелу, потрібно згадати сюжет першого фільму. Його також лаконічно переповідає героїня Вайнони Райдер у трейлері.

Моніка Белуччі у фільмі «Бітлджюс 2» 

 

«Коли я була підліткою, демон-хитрун тероризував всю нашу сім'ю й намагався змусити мене одружитися з ним», — говорить вже доросла персонажка акторки Лідія, котра не зраджує своє готичному стилю. «Я вірила, що він пішов назавжди, поки ти не знайшла цього на горищі». 

Вона звертається до своєї похмурої бунтівної доньки Астрід у виконанні Дженни Ортеги, з котрою та іншими представниками власної родини Дітц повернулася до дому Вінтер-Рівер після несподіваної сімейної трагедії. Підлітка випадково відкриває портал до потойбіччя. Ім’я Бітлджюса промовляють тричі, і він знову опиняється у світі людей. Роль останнього, біоекзорциста-привида, виконує Майкл Кітон. 

Дженна Ортега у фільмі «Бітлджюс 2» 

 

«Мені дуже подобається працювати з Тімом, але я не думаю, що ми коли-небудь по-справжньому аналізували, чому ми так добре працюємо разом; ми просто працюємо», — говорив актор для The New York Times про нову колаборацію з режисером. Возз'єднання тандему відбулося на особливих умовах, які висловив Майкл Кітон. Передусім він не хотів, щоб у фільмі було «забагато» Бітлджюса. В оригінальній стрічці сцени з шаленим героєм у чорному білому костюмі в смужку тривали менш ніж 20 хвилин. За словами актора, для нової картини біоекзорцист «не є рушієм» історії.

Віллем Дефо у фільмі «Бітлджюс 2»

 

Дивовижні декорації й химерні ляльки — Майкл Кітон також наполягав на «рукотворному» дусі фільму без широкого використання технологічних спецефектів. Разом з актором до своєї оригінальної ролі до того ж повернулася Кетрін О’Гара, котра грає творчу нерідну матір Лідії Делію. Водночас новими зірковими членами кіноісторії виступлять Моніка Беллуччі й Віллем Дефо. Перша виконає роль кохання Бітлджюса з минулого, яка шукає помсти. Другий — Вольфа Джексона, колишнього актора, що в потойбіччі працює «правоохоронцем»

Майкл Кітон у ролі Бітлджюса у фільмі «Бітлджюс 2»

 

Для Тіма Бертона «Бітлджюс 2» став картиною, яка знову надихнула його на нові режисерські проєкти. За словами режисера, після критичного й касового провалу «Дамбо» 2019 року, що він зрежисував, він думав про завершення кар’єри. «Часто, коли потрапляєш до Голлівуду, ти намагаєшся бути відповідальним за те, що робиш з бюджетом і всім іншим, але іноді можеш трохи втратити себе», — поділився режисер в інтерв’ю для Variety. Робота над серіалом «Венздей» і «Бітлджюс 2» виступили для нього мотивацією робити те, що він «хоче робити».

Читайте також: Леді Гага в «Джокері», Кідман і Джолі: 7 найгучніших фільмів Венеційського кінофестивалю

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).