script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Уніформа лідерки: яким є стиль Камали Гарріс — кандидатки в президентки США

Статьи
29.08.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Візуальні заяви з костюмами, перлами й Converse
ПОДЕЛИТЬСЯ

Наприкінці липня президент США Джо Байден оголосив, що виходить із президентських перегонів. Новою кандидаткою від Демократичної партії в президентки стала Камала Гарріс — колишня генеральна прокурорка, перша жінка й темношкіра громадянка на посаді віцепрезидентки, що має південноазійське походження. Її стиль, як і багатьох інших політиків крізь історію, виступає інструментом комунікації з виборцями. Це також спосіб транслювати силу, стабільність та впевненість. Ідеально скроєні костюми, перли й кеди Converse — L’Officiel Online декодує стиль Камали Гарріс і розповідає про символізм її модних рішень.

Камала Гарріс у вересні 2022-го

 

Протягом передвиборчої кампанії політикиня незмінно з'являється у своїй уніформі. Це ідеально скроєні «костюми сили», lavallière, відомі як блузки з «бантом кицьки», й туфлі на підборах Manolo Blahnik. У своєму мемуарі Гіларі Клінтон, перша жінка-кандидатка на посаду американської президентки, писала: «Як жінці, яка балотується в президенти, мені подобалася візуальна підказка, що я відрізняюся від чоловіків, але водночас є "зрозумілою". Уніформа також була антивідвертальним заходом: оскільки не було багато чого сказати чи повідомити про те, що я носила, можливо, люди зосередилися б на тому, що я говорила». 

Камала Гарріс у серпні 2024-го

 

Тож така послідовність у виборі вбрань Камали Гарріс — нагадування про стабільність, професійність і те, що хоч одяг має візуальну силу, він безперечно не має привертати занадто багато уваги на тлі більш значущих послань виборцям. Підтверджує це й панівна колірна палітра з пастельних та нейтральних відтінків політикині. 

Камала Гарріс у серпні 2024-го

 

А втім, інколи у появах Камали Гарріс з'являються і яскравіші кольори. Останні передбачають кілька інтерпретацій — від символу надії, самобутності кандидатки в президентки до окремих символічних трактувань. 20 серпня, на передвиборчому заході в Мілуокі, вона з’явилася в насичено синьому костюмі з гострими лацканами. У 2021 році на інавгурації президента Джо Байдена та власної як віцепрезидентки вона одягнула сукню й пальто яскраво-фіолетового кольору. Тоді вбрання в схожих відтінках також обрали колишня перша леді Мішель Обама й ексдержсекретарка Гілларі Клінтон. Це було послання єдності й солідарності, адже під час поєднання червоного й синього — кольорів Демократичної партії США — виникає фіолетовий.

Нейтральні кольори також «передають» заяви. Після того, як у 2020 році Камалу Гарріс і Джо Байдена оголосили переможцями президентських перегонів, вона виголосила промову у костюмі Carolina Herrera. Він був білим — це колір символу боротьби за права жінок, що відсилає до руху суфражисток. Тоді політикиня висловила данину поваги «всім жінкам, які працювали над забезпеченням і захистом права голосу понад століття». 

Камала Гарріс у листопаді 2020-го

 

Не костюмами й туфлями єдиними — образи Камали Гарріс також включають більш грайливі, повсякденні та барвисті речі. Так, політикиня прикметно виражала свою любов до леліток. Приміром, у квітні на вечерю в Білому домі зі знаменитостями та політичними діячами вона одягнула чорну, всипану блискітками сукню Celine. На концерті Бейонсе в серпні 2023-го віцепрезидентка з’явилася в приталеній сорочці із золотистими лелітками LaQuan Smith.

Ще одна фірмова особливість стилю політикині — любов до кедів Converse, а саме моделі Chuck Taylor. Їх вона носить у межах публічних і професійних появах. «Я люблю свої Chucks… Знаєте, я думаю, що, можливо, люди цього не очікують, але це також є заявою про те, ким ми є насправді», — поділилася віцепрезидентка в одному з інтерв’ю. «Я також думаю, що це пов'язано з тим, що ми всі хочемо повернутися до базових речей про те, ким ми є як країна. Chucks…  незалежно від вашого походження, незалежно від того, якою мовою розмовляла ваша бабуся — знаєте, ми всі в той чи інший момент мали своїх Chucks».

Камала Гарріс у серпні 2024-го

 

Знакове місце в гардеробі Камали Гарріс до того ж посідають прикраси на шию з перлами. Вони виступають вшануванням Альфа Капа Альфа (АКА) — першого в історії жіночого студентського об’єднання афроамериканок. Кожній його новій членкині надають спеціальний значок, прикрашений 20 перлинами. До їхніх рядів належала й Камала Гарріс. «Перли уособлюють витонченість і мудрість», — говорила Гленда Гловер, міжнародна президентка об’єднання, для Vanity Fair. «Ми навчаємо молодих дівчат бути лідерками й переконуємось, що вони мають мудрість очолювати... і це йде пліч-о-пліч зі справжнім значенням того, чим займається AKA».

Читайте також: Нова залізна леді? 7 фактів про Камалу Гарріс, які розкривають її як особистість

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).