script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Кохаю до безумства! Що треба знати про «Джокера: Божевілля на двох»

ПОДЕЛИТЬСЯ
Увесь світ — театр із Леді Гагою й Гоакіном Феніксом
ПОДЕЛИТЬСЯ

Приготуйтеся до безтямної любові. У прямому значенні. Вже наступного тижня, 4 вересня, на Венеційському кінофестивалі відбудеться прем’єра фільму «Джокер: Божевілля на двох». Це довгоочікуваний сиквел стрічки, котра здобула 11 номінацій на «Оскарі», дві з яких увінчалися перемогою, а також зібрала понад 1 мільярд доларів у прокаті. Продовження картини обіцяє стати божевільною історією кохання (до музики також). 

Від Леді Гаги в ролі Гарлі Квінн, дати виходу в кіно до сюжету — напередодні прем’єри на Венеційському кінофестивалі L’Officiel Online розповідає, що треба знати про «Джокера: Божевілля на двох».

«Фільм не розрахований на те, щоб мати продовження», — кількома роками раніше казав про можливість сиквелу режисер Тодд Філліпс. «Ми завжди позиціювали його як одну стрічку, і це все». Проте фінальною крапкою в похмурій кіноісторії антагоніста з коміксів, зрештою, виступить «Джокер: Божевілля на двох» — мюзикл, в якому зіграє Леді Гага. «Увесь світ — театр, — так звучить теглайн фільму, що відсилає до п’єси Вільяма Шекспіра.   

Оригінальна назва сиквелу тривалістю понад дві години — «Джокер: Folie à Deux». З французької — це «божевілля на двох». Водночас у медичному трактуванні «folie à deux» позначає психічний розклад, який поділяють дві близько пов’язані особи. 

Згідно з синопсисом, стрічка розповість про Артура Флека у виконанні актора Гоакіна Фенікса, що за роль в оригінальній картині отримав «Оскар».  Її події розгортатимуться за два роки після завершення першого фільму. Герой Гоакіна Фенікса перебуває у в’язниці «Аркгем», чекаючи на суд за свої злочини, що він вчинив як Джокер. У боротьбі з цією подвійною ідентичністю він не лише натрапить на справжню любов, а й відкриє для себе музику, яка «завжди була в ньому». 

За словами Гоакіна Фенікса для Variety, задум «Джокера: Божевілля на двох» йому наснився. Однієї ночі він побачив видіння, де Артур Флек виступає на сцені, розповідає жарти й співає. 

Коханням Артура Флека виступить Гарлі Квінн, яку зіграла Леді Гага. У коміксах DC Comics вона працює в «Аркгемі», закохується в Джокера, божеволіє й стає помічницею лиходія. Як поділився режисер Тодд Філліпс для Empire, версія Гарлі Квінн у сиквелі буде знайомою. Водночас вона є власною інтерпретацією Леді Гаги, а також його зі сценаристом Скоттом Сільвером. За словами самої співачки та акторки, вона ніколи не робила нічого подібного, як у цьому фільмі, і її версія героїні буде автентичною щодо картини та її персонажів.

«Ми хотіли створити щось ж таке божевільне й безстрашне, як сам Джокер», — говорив про фільм Тодд Філліпс. «Тож зі Скоттом Сілвером написали сценарій, який заглибився в ідею ідентичності. Хто такий Артур Флек? І звідки береться музика всередині нього?». 

Робота над «божевільним та безстрашним» тривала кілька років, зокрема через пандемію COVID-19. Заразом музична частина фільму-мюзиклу втілиться як завдяки захопливій Леді Газі, так і, як повідомляється, щонайменше 15 інтерпретаціям «дуже відомих пісень». Однією з них може стати композиція That's Entertainment зі стрічки «Театральний фургон» 1953 року, яка асоційована з виконанням голлівудської діви Джуді Гарленд.

Окрім Леді Гаги й Гоакіна Фенікса, у фільмі знялися інші знакові актори. До своєї ролі мати-одиначки й сусідки Артура Флека повернеться Зазі Бітц. А також у ньому зіграють номінанти «Оскару» Брендан Глісон («Банші Інішерина») та Кетрін Кінер («Бути Джоном Малковичем»).

В українських кінотеатрах «Джокер: Божевілля на двох» можна буде переглянути з 3 жовтня 2024 року.

Читайте також: Леді Гага в «Джокері», Кідман і Джолі: 7 найгучніших фільмів Венеційського кінофестивалю

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).