script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Виклики в моді й культурі: на Ukrainian Fashion Week пройде освітня подія Schooll of Art x Craft

Новини
30.08.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Захід, що збере експертів індустрії
ПОДЕЛИТЬСЯ

3 вересня в межах Ukrainian Fashion Week відбудеться освітня платформа від Schooll of Art x Craft — школи української дизайнерки Лілії Літковської. Одноденна подія присвячена викликам, з якими зіштовхується українська мода й культура під час війни.

Платформа збере фахівців індустрії для обговорення питань збереження культурної спадщини України, популяризації її культурного надбання й підтримки традиційних ремесел. Так, у столичному «Мистецькому арсеналі» з 10:00 по 19:00 пройдуть шість подій, зокрема лекції.

За модераторства фольклористки Ярини Сізик відбудеться панельна дискусія про збереження та сталий розвиток артизанальних практик. На ній будуть порушені питання збереження нематеріальної культурної спадщини, шляхів державної та приватної підтримки й досвіду роботи українських брендів з майстрами традиційних ремесел. Учасниками дискусії стануть Лілія Літковська, Дарина Луканюк, Вікторія Дудка та Людмила Климчук.

Також на події Case study дизайнери Марія Гаврилюк, Соня Солтес і Федір Возіанов говоритимуть про дослідження й популяризацію культурної спадщини на прикладах проєктів української брендів. Заразом фольклористка Ярина Сізик у межах власної лекції розповість про п’ять правил етичної роботи з культурною спадщиною, а аналітикиня й журналістка Марія Халізєва — сім коротких історій про моду й війну в історії.

Докладніше з програмою заходу можна ознайомитися за посиланням. Вхід на освітню платформу Schooll of Art x Craf вільний за попередньою реєстрацією

Читайте також: Знову вдома: оголошено програму Ukrainian Fashion Week SS25

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).