script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

5 найзнаковіших фільмів про літнє кохання, які варто подивитися

ПОДЕЛИТЬСЯ
Солодкі, гіркі й зворушливі історії на тлі сонця, узбережжя й нічного міста
ПОДЕЛИТЬСЯ

До закінчення літа — періоду, що закарбовує в собі сонячні відблиски, чуттєві доторки під час заходу сонця й ніжність теплого узбережжя — залишилися лічені дні. Щоб знову зануритися в його надзвичайні моменти, L’Officiel Online зібрав 5 найзнаковіших фільмів про літнє кохання — від юнацьких пригод до історій, сповнених надій.

«До сходу сонця» (1995)

«До сходу сонця» — стрічка з трилогії режисера Річарда Лінклейтера, п’ятиразового номінанта «Оскару», котра претендує на звання одного з найромантичніших і найкращих літніх фільмів в кіноісторії. Її події беруть початок в потязі, де американець Джессі у виконанні Ітана Гоука зустрічає паризьку студентку Селін. Вони вирішують разом дослідити Відень, формуючи під час цього міцний та особливий зв’язок. А втім, гіркувато-солодкого присмаку їхній пригоді додає розуміння, що цей несподіваний роман закінчиться зі сходом сонця.   

«Зелений промінь» (1986)

Володар «Золотого лева» Венеційського кінофестивалю — романтичний фільм «Зелений промінь» — може нагадати реалістичне літо, з яким зіштовхувалися багато з нас. Стрічка належить до серії «Комедії та притчі» режисера й представника Французької нової хвилі Еріка Ромера, проте не ухиляється від серйозних тем. У її центрі — парижанка Дельфін, котра лише пережила розставання. Подруга покидає героїню, щоб поїхати в Грецію, тож вона залишається одна без планів в пустому Парижі. Вона намагається подорожувати й зустрічається з іншими друзями, проте це її не розраджує. Аж поки вона не дізнається про рідкісне оптичне явище з роману Жуля Верна — зелений промінь, — який зможе побачити з новим захопливим знайомим.

«Королівство повного місяця» (2012)

У насиченому барвистими кольорами й симетричному світі Веса Андерсона однією є найромантичніших історій є «Королівство повного місяця». Ролі в ньому виконали Тільда Свінтон, Брюс Віліс, Білл Мюррей і Едвард Нортон. Стрічка розповідає про 12-річних підлітків, які влітку 1965 року на острові біля узбережжя Нової Англії закохуються й тікають. Поки їх намагаються розшукати, назріває сильний шторм, що збурює всю мирну острівну громаду.

«Літня інтерлюдія» (1951)

«Літня інтерлюдія» — чуттєва драма провідного режисера XX століття зі Швеції Інгмара Бергмана, котра торкається тем самотності, втрати й любові з минулого. Вона розповідає історію досвідченої балерини, котра під час проблемної підготовки до вистави несподівано отримує щоденник свого першого кохання. Героїня ухвалює рішення вирушити до острова, де мали місце ці безтурботні стосунки, переживаючи біль і, зрештою, піднесення. 

«Щоденник пам’яті» (2004) 

«Щоденник пам’яті», зворушлива й пристрасна історія, посідає особливе місце в категорії романтичних літніх фільмів. Головні ролі у фільмі зіграли Раян Гослінг і Рейчел Мак-Адамс. Створена за однойменним романом Ніколаса Спаркса, стрічка оповідає про кохання сільського хлопця Ноя й дівчини з міста Еллі. На тлі Другої світової війни й класової нерівності, до якої схильні батьки героїні, вони втрачають зв’язок. А втім, через роки на персонажів чекає можливість возз'єднатися.

Читайте також: Кохаю до безумства! Що треба знати про «Джокера: Божевілля на двох»

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).