script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Панорами та підвали Києва, рефлексія та інклюзивність: якими були головні події двох останніх днів Ukrainian Fashion Week

Тижні Моди
05.09.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
«Повернення додому»
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Києві пройшов 55-й сезон Ukrainian Fashion Week. Подія вкотре підкреслила масштаби української фешн-індустрії та її роль в написанні нових сторінок сучасної історії. У Мистецькому арсеналі та поза його стінами пройшло близько 50-ти шоу та презентацій, які стали втіленням стійкості в складні часи російсько-української війни. Редакція L’Officiel Online вже розповідала про найяскравіші шоу перших двох днів, а сьогодні ми ділимося головними моментами завершення Ukrainian Fashion Week сезону spring-summer — 2025.

Andreas Moskin

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Окрім професійних моделей на подіумі шоу Andreas Moskin з’явилися військові, які зазнали ампутацій. У своїй колекції бренд надихався кінокартиною «Білий птах з чорною ознакою» Івана Миколайчука та Юрія Іллєнка, звертаючись до теми ностальгії та відчуття «свого» в цьому світі. Основним матеріалом релізу spring-summer — 2025 став льон, який символізує спадок українського костюму.

Paskal

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

У новій колекції «XII» дизайнерка Юля Паскаль інтерпретує квіти українського вінка в сукні ручної роботи, де кожен виріб стає символом переродження. Так, деревій уособлював незалежність і дужість, а волошка використовувалася у дівочих ритуалах, щоб прикликати кохання та щасливий шлюб. Український степ, кримські гори та могутні Карпати — в їх флористичних мотивах Paskal знайшли натхнення для втілення колекції spring-summer — 2025.

Nadya Dzyak

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Мистецькому Арсені бренд NADYA DZYAK представив колекцію Chromatic, присвячену природним феноменам Півдня України, зокрема Рожевим озерам та Кінбурській косі. Ці унікальні ландшафти, які створюють вражаючі оптичні ілюзії, були відтворені в образах з нової колекції.

«Південь України — це моя любов. Я закриваю очі і подумки подорожую ним, вірячи, що обов'язково настане день, коли ми відстоїмо наші території і поїдемо купатися на Рожеві озера», — розповідає Надя Дзяк

Tamar Keburia

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

У сезоні spring-summer — 2025 Tamar Keburia розмислювали над особливо актуальною темою сьогодення — взаємодією між нормальністю та сюрреалізмом у сучасному світі. У колекції використовувалися виразні принти-ілюзії та складні техніки оригамі, які створювали ефемерні образи з уважністю до найменших деталей.

Gasanova

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Колекція Gasanova прославляла радість, світло та тепло, навіть коли обставини та реалії залишаються несприятливими. Дизайнерка Ельвіра Гасанова представила яскраві образи з шовку, прозорого шифону та штучної шкіри. Неповторність кожної миті життя символізували лелітки та каміння, які доповнювали частину колекції. 

Bobkova

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Митрополичих підвалах Софійського собору, взірці архітектури українського бароко, пройшов показ колекції Bobkova, натхненної українським поетичним кіно та міфічними образами мавок. Палітра релізу відображала загадковий світ, варіюючись від молочних відтінків до ніжно-блакитного та бірюзового. Образи з колекції доповнені ручною вишивкою камінням та перлинами, а частина образів була виконана в стилі печворк, що підкреслювало позицію українського бренду щодо сталого розвитку. З’явились на подіумі й речі-трансформери, знакові довгі сукні та етнічні сукні-сорочки.

TG Botanical

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Бренд TG Botanical шукали натхнення в родючому ґрунті, що живить життя. Дизайнерка Тетяна Чумак переосмислювала моду як гармонійний зв'язок між людством і природою. Жата фактура одягу, яка вже стала ДНК бренду, відсилала до потенціалу нескінченного зростання та трансформації. Для декорацій шоу TG Botanical створили кінетичну інсталяцію, яка відображала рух природи: лебідки, встановлені на локації, що плавно піднімали та опускали вироби колекції, імітували рухи вітру та природні зміни.

J’amemme

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Локацією для презентації нової колекції бренду J’amemme став простів з оглядовою панорамою на діловий центр Києва. М’яке світло післяобіднього сонця підкреслювало фактуру та глибокі кольори колекції Méduse, натхненної однойменними морськими жителями. Їх красу на межі небезпеки дизайнерка Юлію Ярмолюк перетворила на культові сукні-плісе, блузи, спідниці міді та інші сети.

«Концепція колекції SS'25 виникла з захоплюючих форм і кольорів, які я помітила, спостерігаючи за медузами. Їхні незвичайні обриси та краса надихнули на тему трансформації та змін», — ділиться дизайнерка бренду, Юлія Ярмолюк.

Lona Prist

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

На презентації Lona Prist демонстрували шлях бренду крізь дизайн знакових виробів — у кожної сумки, створеної в ательє модного дому, є своя історія, нерозривно пов’язана із нашою епохою. І гостям запропоновано відчути себе ніби у музейному просторі, та поринути у світ аксесуарів, створених у незалежній Україні нашими неймовірними майстрами.

Litkovska

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

55-й сезон Ukrainian Fashion Week завершила презентація унікального проєкту бренду LITKOVSKA, який об'єднав минуле й сучасність через символічні «Жнива». Для дизайнерки Лілії Літковської сезон, який розпочався в Києві та продовжиться в Парижі, втілив збір врожаю зусиль бренду за майже двадцятирічну історію. Одним з джерел натхнення для київської презентації стала Підпільна Пошта України — прихована мережа, створена після Другої Світової Війни. Для проєкту LITKOVSKA підготували альтернативні поштові марки в колаборації з Укрпоштою, які можна було надіслати за адресою Kyiv-Paris. 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).