script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Що дивитися в кіно: 5 фільмів вересня — з Еммою Стоун, химери Бертона й робота всього життя Копполи

ПОДЕЛИТЬСЯ
Плануємо атмосферні осінні кіносеанси
ПОДЕЛИТЬСЯ

Початок осені — ідеальний час, щоб зануритися в кіноісторії на великих екранах. Цього вересня у вітчизняний прокат виходять найгучніші світові стрічки, як-от «Бітлджюс Бітлджюс» Тіма Бертона, новий фільм Йоргоса Лантімоса з Еммою Стоун і робота всього життя режисера «Хрещеного батька» Френсіса Форда Копполи. Також глядачі зможуть побачити документальну історію про українських виконавців у воєнних реаліях, серед яких Святослав Вакарчук, Світлана Тарабарова й Андрій Хливнюк.

Про ці та інші картини докладніше розповідає L’Officiel Online.

«Бітлджюс Бітлджюс» (з 5 вересня)

Моніка Беллуччі, Дженна Ортега, Вайнона Райдер і Віллем Дефо — разом із зірковими акторами химерний казкар Тім Бертон пропонує зануритися в ексцентричну пригоду. Знаковості стрічці — продовженню культового фільму 80-х — додає й те, що, за словами режисера, вона «врятувала» його кар’єру.

Комедійний горор у готичному стилі розповідає історію членів сім’ї Дітц, що повертаються додому. Життя Лідії, котру досі мучить привид Бітлджюс, перевертається з ніг на голову. Її бунтівна донька випадково відкриває портал до потойбічного світу. І як тільки хтось тричі вимовить ім’я Бітлджюса, пустотливий демон знову повернеться й влаштує шалений хаос.

«Граф Монте-Крісто» (з 5 вересня)

Пригодницька драма «Граф Монте-Крісто» є екранізацією однойменного знаменитого роману французького письменника Александра Дюма. Вона розповідає про Едмона Дантеса, що став ціллю зловісної змови. Його заарештовують у день його весілля за злочин, якого він не скоював. Після 14 років ув’язнення йому вдається здійснити зухвалу втечу. Настільки багатий, що він ніколи й не мріяв, він видає себе за графа Монте-Крісто. Його мета — помститися трьом чоловікам, які його зрадили.

«Види милосердя» (з 12 вересня)

Сумували за тандемом режисера Йоргоса Лантімоса й Емми Стоун? Після  «Бідолашних створінь» вони знову повертаються на великі екрани з «Видами милосердя». Також у ролях комедійної драми — Віллем Дефо, Маргарет Квеллі, Гантер Шафер і Джессі Племонс. 

Фільм виступає байкою-триптихом, у якій досліджується тема контролю. Це історія з трьох різних частин: про чоловіка без вибору, що намагається взяти під контроль своє життя, поліціянта, стурбованого тим, що його дружина, яка зникла в морі, повернулася та здається іншою людиною; і про жінку, яка сповнена рішучості знайти особливу людину з особливими здібностями, якій судилося стати видатним духовним лідером.

«Озброєні піснею» (з 12 вересня)

«Озброєні піснею» розповідає історії українських виконавців під час повномасштабної війни. Частина з них транслює свій голос на сцені, інші обрали шлях боротьби на передовій. Зрежисував документальний фільм американський режисер Раян Сміт. Героями стрічки стали Святослав Вакарчук, Світлана Тарабарова, Андрій Хливнюк, Миколай Сєрга та інші.

«За що мені це?» (з 19 вересня)

Ім’я Педро Альмодовара знову гучно відзначене в індустрії. Так, напередодні його фільм «Сусідня кімната» з Тільдою Свінтон і Джуліанною Мур отримав головну нагороду Венеційського кінофестивалю.

Напередодні 75-річчя режисера в український прокат виходить його чорна комедія «За що мені це?». Божевільне життя її головної героїні сповнене ексцентрики. Чоловік — жорстокий таксист, свекруха зла, а сусідка пропонує їй клієнтів — ексгібіціоністів. Неповнолітній спин спить із дорослими чоловіками, ще один — торгує наркотичними речовинами. За що їй це?

«Мегалополіс» (з 26 вересня)

«Мегалополіс» — магнус опус культового Френсіса Форда Копполи, що зрежисував трилогію «Хрещений батько». Фактично над стрічкою через труднощі й вимушені перерви режисер працював близько 40 років. Головні ролі у ній виконали Адам Драйвер, Наталі Еммануель («Гра престолів»), Джанкарло Еспозіто й Обрі Плаза. 

Фільм виступає «римським епосом», дія якого відбувається в уявній сучасній Америці. У його центрі — конфлікт між Цезарем Катіліною, генієм, що мріє про утопічне майбутнє, та мером Франкліном Цицероном, який увічнює жадібність і партизанську війну. Донька останнього, світська левиця Джулія, закохується в Цезаря. Вона відкриває для себе те, на що, на її думку, справді заслуговує людство. 

Читайте також: Беллуччі, Ортега й Дефо. Все про «Бітлджюс 2» — макабричну комедію Тіма Бертона, яка «врятувала» його кар’єру

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).