script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Мерилін Монро, Бред Пітт та інші герої культових архівних рекламних кампаній аромату Chanel №5

Съемка
13.09.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Маркетинг з ароматом амбри та ванілі
ПОДЕЛИТЬСЯ

Дебютна сольна кампанія найвідомішого аромату Chanel була розміщена в газеті The New York Times в 1934 році. У 70-х на американському ТБ вперше показали рекламу парфуму: головною героїнею ролику №5 виступила Катрін Деньов, а його режисером — Гельмут Ньютон. Для своїх кампаній модний Дім запрошував найвидатніших представників свого покоління, яких L’Officiel Online згадує в добірці архівних промо Chanel №5.

Мерилін Монро

Єдиним одягом, який Мерилін Монро вдягала перед сном, був аромат Chanel №5: про це голлівудська акторка розповідала в одному зі своїх гучних інтерв’ю. У 1954 році з’явилися кадри знаменитості, зняті в готелі «Амбасадор», де в руках Мерилін тримає заповітний флакон парфуму. Так, Монро стала нерозривно асоціюватися з Chanel №5, незважаючи на те, що першу офіційну рекламну кампанію з архівними знімками акторки модний Дім випустив лише в 2013 році.

«Кожна жінка»

У 60-х Chanel починають все активніше залучати знаменитостей до зйомок у промо аромату. У 1957 році Дім представив рекламну кампанію зі слоганом «Every women alive loves Chanel №5». Тоді в об’єктиві Річарда Аведона з’явилася абсолютно бездоганна Сьюзі Паркер, найбільш відома за картиною «Забавне личко».

Катрін Денев

Складно знайти яскравіший приклад втілення французького гламуру, ніж це вдавалося Катрін Денев. Акторка стала офіційним обличчям Chanel №5, з’явившись у десятках рекламних кампаніях аромату.

Бред Пітт

Першим чоловіком, якого публіка побачила в промо аромату, став Бред Пітт. У 2012-му Chanel представили серію мінімалістичних знімків з кольоровим флаконом та портретом голлівудського актора в чорно-білій обробці.

Ніколь Кідман

«Трейлер до фільму, якого не існує», — так Баз Лурман описав рекламну кампанію Chanel №5 за участі Ніколь Кідман. Сам флакон аромату так і не з’явився в ролику, а в фінальній сцені акторка постає перед глядачами в сукні з відкритою спиною, яку прикрашає одна деталь — лого найпопулярнішого аромату в світі. Що правда, на кадрах рекламної кампанії все ж був представлений золотисто-янтарний Chanel №5. 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).