script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Ефект Біркін: прикрашання сумок брелоками — найбільший тренд осені

Тренды
17.09.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Стилістичний прийом, щоб урізноманітнити й персоналізувати образ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Цього сезону замість пошуку нової моделі сумки модниці вирішили піти іншим шляхом — прикрашати наявну. Допомагають їм у цьому, окрім креативності, брелоки, браслети, хустки, банти, м’які іграшки, і навіть чашки з грайливим та іронічним написом «Я люблю місто Нью-Йорк». Головна трендсетерка такого стилістичного прийому? Звісно, невимушена ікона з індивідуалістським стилем Джейн Біркін.

Джейн Біркін на показі Hermès осінь-зима 2012/2013

 

Акторка, для комфорту якої розробили культову сумку Hermès Birkin, так описувала цю стилізацію: «Я завжди вішаю речі на свої сумки, бо не люблю, коли вони виглядають, як у всіх». Дійсно, чому не звернутися до декору, що відображатиме ваш особистий стиль? Це вимагає незначного обсягу ресурсів, актуально навіть для затятих мінімалістів і додає в образ грайливості, особливо коли останні сезони переважає утилітарність.

Модниці прикрашають сумки на Тижні моди в Копенгагені весна-літо 2025

 

Практика прикрашання сумок акцентними прикрасами справді знайшла відгук у модниць. Згідно з Pinterest, за рік запит на «брелоки для сумок» збільшився на 240%. Ба більше, в тіктоці користувачі беруть участь в тренді «birkifying», тобто рясному декоруванні сумок так, як це робила Джейн Біркін. 

Для покоління міленіалів тренд теж не є новинкою, хоча його повернення без сумнівів викликає ностальгію за нульовими роками. Так свого часу сумки в такий спосіб прикрашали Мері Кейт і Ешлі Олсен та Кендалл Дженнер.

Зліва направо: Miu Miu весна-літо 2024, Miu Miu осінь-зима 2024/2025

 

Тенденція на прикрашання сумок була помічена як на подіумах сезону осінь-зима 2024/2025, так і серед стрітстайл зірок вже цього вересня. Для тих, хто бажає спробувати стилістичний прийом, вони стануть чималим натхненням. Miu Miu пропонують декорувати сумки атласним мішечком та дов’язувати, як і Fendi, акцентні «шнурки». Заразом Coach наполягають на тому, щоб образ виглядав дійсно пам’ятно, використовуючи як прикраси буквально нью-йоркські сувеніри. 

Зліва направо: Fendi осінь-зима 2024/2025, Burberry осінь-зима 2024/2025

 

Coach осінь-зима 2024/2025

 

«Я просто подумала, що веселіше вішати речі», — говорила про цю стилізацію Джейн Біркін. «Тож я вішаю годинник, всі свої прикраси, браслети й намиста. Бо коли ти йдеш, вони дзвенять і дзвенять, і це такий веселий звук». Тож, дійсно, головна порада для модників, які адаптуватимуть тренд, — не забудьте це робити з грайливістю й радістю.

Читайте також: Ренесанс скінні й «гібридні» джинси. 6 трендів деніму осені-зими 2024/2025, що треба знати

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).