Це стрітстайл, сер: тенденції з Лондонського тижня моди

Тренды
23.02.2016
ТЕКСТ: admin
ПОДЕЛИТЬСЯ

Модна публіка мігрує між Тижнями моди із такою вправністю, що через кілька років відрізнити фотозвіти з різних модних столиць можна бути хіба що завдяки декораціям. Атмосфера Тижня моди в Парижі вже не відрізняється від Мілану так характерно, як десять років тому. Однак, попри зусилля глобалізованих модних блогерів та зірок стрітстайлу, ми все ж можемо відрізнити

ПОДЕЛИТЬСЯ

Модна публіка мігрує між Тижнями моди із такою вправністю, що через кілька років відрізнити фотозвіти з різних модних столиць можна бути хіба що завдяки декораціям. Атмосфера Тижня моди в Парижі вже не відрізняється від Мілану так характерно, як десять років тому. Однак, попри зусилля глобалізованих модних блогерів та зірок стрітстайлу, ми все ж можемо відрізнити Лондон від Нью-Йорку.

З усіх міст Великої четвірки Лондон традиційно вирізняється своїм авангардним духом та творчою дивакуватістю. Столиця Великої Британії вважається хабом молодих талантів від світу моди — тут пропагується експериментальність та відсутність жорстких канонів. Те ж саме характерно і для вуличної моди. На відміну від утилітарного нью-йоркського стилю, який все ж таки тяжіє до мінімалізму та монохрому, лондонська публіка виглядає більш артистичною.

street_1

У вуличному стилі Лондонського тижня моди можна виділити дві основні тенденції. З одного боку, модні інсайдери виглядають стримано та вишукано. Їх типово «європейське» вбрання здається доволі уніфікованим: жакети, пальта, джинси, сорочки, сіро-чорна кольорова гама. Однак саме ці особистості при ближчому розгляді виглядають найбільш цілісно: залишаючись в стриманих рамках, вони виявляють свій власний стиль тонкими, проте переконливими штрихами.

З іншого боку, навколо локацій модних показів ми спостерігаємо мотиви, які було б звичніше бачити десь на вулицях Токіо. Ультраоб’єм, провокаційне поєднання непоєднуваного, останні тенденції у їх концентрованому вигляді — спільні риси відчайдушних фанатів моди. В той же час ми маємо віддати їм належне — у більшості випадків навіть ті, хто очевидно вдягався для об’єктивів стрітстайл-фотографів, все ж тримаються збалансованої середини і вдовольняються лише одним акцентом, яким би «голосним» він не був.

street-2

Поступове розмиття  — це свідчення розквіту індивідуалізму або радше наслідок глобалізації? І чи є протиріччя між цима двома процесами? Аргументів за кожен варіант можна нарахувати предостатньо, тож залишимо це питання відкритим і продовжимо шукати відповідь на нього під час Тижнів моди у Мілані та Парижі.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).