Всесвіт Амедео Модільяні

Статьи
12.07.2016
ТЕКСТ: Настя Калита
ПОДЕЛИТЬСЯ

12 липня видатний італійській митець Амедео Модільяні святкує день народження. Художник помер  у 35 від страшної хвороби та мав дуже цікаве життя, а особливо — оточення. Пропонуємо зануритися у всесвіт Амедео та насолодитися маленькими історіями про тих, кого він знав та з ким товаришував. Незнайомець. Звичайним місцем зустрічей Пабло Пікассо і Амедео було кафе «Ротонда» – дуже популярний заклад

ПОДЕЛИТЬСЯ

amadeo-1

12 липня видатний італійській митець Амедео Модільяні святкує день народження. Художник помер  у 35 від страшної хвороби та мав дуже цікаве життя, а особливо — оточення. Пропонуємо зануритися у всесвіт Амедео та насолодитися маленькими історіями про тих, кого він знав та з ким товаришував.

modil

mod-1

Незнайомець.

mod02

Звичайним місцем зустрічей Пабло Пікассо і Амедео було кафе «Ротонда» – дуже популярний заклад серед богеми. Пікассо захоплювався почуттям стилю Модільяні й казав, що він був мало не єдиним його знайомим, котрий розбирався у моді.

mod3

Про Жанну Ебютерн багато говорити не доводиться. З Модільяні молоду дівчину пов’язувало не лише кохання й творчість: вона пережила з ним бідність, незгоди й усі його хвороби. Та врешті-решт не витримала смерті Амедео й вчинила самогубство на дев’ятому місяці вагітності.

mod4

Хаїм Сутін був одний з найліпших друзів Амедео, проте через ранню смерть останнього вони проспілкувалися небагато.

mod5

«Я знала, что такой человек должен просиять», – так про Амедео писала Анна Ахматова. В інтимному зв’язку з художником авторка так і не зізналась. Казал, що він був єдиним з її друзів-чоловіків, з ким у неї нічого не було.

mod6

Польський поет Леопольд Зборовський був закоханий у роботи митця. У 1917 році Леопольд влаштував першу і єдину виставку робіт Модільяні, коли той був ще живий. З 32 полотен було продано всього два.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).