5 новинок від Apple на Worldwide Developers Conference

Технологии
14.06.2016
ТЕКСТ: Анастасия Йовановская
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Каліфорнії пройшла щорічна всесвітня конференція розробників, що використовують платформу Apple. В цьому році компанія представила 5 новинок, які суттєво полегшать життя людське. Ми законспектували найцікавіші поновлення і ділимося з вами. watchOS 3 В тому числі, було представлено ​​платформу watchOS 3 для «розумних» годинників компанії, головна особливість якої – максимальна швидкодія. Вибрані програми зберігаються в

ПОДЕЛИТЬСЯ

У Каліфорнії пройшла щорічна всесвітня конференція розробників, що використовують платформу Apple. В цьому році компанія представила 5 новинок, які суттєво полегшать життя людське. Ми законспектували найцікавіші поновлення і ділимося з вами.

watchOS-3

watchOS 3

В тому числі, було представлено ​​платформу watchOS 3 для «розумних» годинників компанії, головна особливість якої – максимальна швидкодія. Вибрані програми зберігаються в пам’яті і миттєво запускаються, а дані оновлюються в фоновому режимі.

З’явилась і нова функція – SOS на годиннику. Натискання і довге утримання бічної клавіші дозволяє здійснити виклик за номером 911, за умови підключення до смартфону або точки доступу Wi-Fi. Служба порятунку отримає доступ до загальних даних про користувача і його поточні медичні показники.

Багато власників інвалідних крісел придбали Apple Watch, і компанія звернула увагу на цей факт, зробивши годинник пристосованішим для аналізу пересування на колесах за допомогою різних способів їх обертання руками.

Apple представили цілу купу нових API, наприклад, підтримку Apple Pay на годиннику, в тому числі в сторонніх додатках. Фітнес-програми тепер можуть працювати у фоновому режимі, підтримується SpriteKite і SceneKit.

tvOS

Технологія Live Tune підтримує цілий ряд кабельних каналів за допомогою єдиного входу. Поки невідомо як це було реалізовано, але технологія сильно спростить життя власникам телевізорів у США і буде доступна також на iOS. З’явилася підтримка HomeKit на Apple TV — схоже, компанія хоче перетворити пристрій на вузол для «Інтернету речей». Оновлення також буде доступно восени безкоштовно.

Презентували і нову версію пульта Apple TV для iPhone: підтримуються функції сенсорного управління, введення тексту, голосові команди Siri, управління за допомогою акселерометра в іграх. Розширені функції Siri – тепер можна шукати категорії фільмів за допомогою вербальних запитів на кшталт «шкільних комедій з 80-х». Siri здійснить пошук по 650 тисячам фільмів і передач, а також YouTube. За допомогою голосових команд можна також запускати канали прямого мовлення.

macOS-Sierra

macOS Sierra

Через 15 років компанія вирішила привести назву настільної ОС у відповідність з іншими своїми платформами. Нова версія отримала назву macOS Sierra, акцент зроблений на функціях Continuity, iCloud і модернізації основ оточення комп’ютерів Mac.

Siri з’явилася на Mac: піктограма розташована у верхньому правому кутку і в dock-панелі.

Демонстрація можливостей дійсно вражає, але більшість функцій прив’язане до власних додатків на зразок Apple Mail, iCloud Drive, Apple Music, Keynote, Messages та інших.

iOS 10

Перше нововведення —  перероблений екран блокування з інформативнішими повідомленнями і розширеним використанням натискань 3D Touch. Control Center став теж зручнішим і простішим у використанні, з’явилася особлива аудіо-панель. Екран камери і віджетів теж оновлено. У новому інтерфейсі активніше використовуються функції 3D Touch, навіть при програванні відео, але ці функцій будуть недоступні  користувачів iPhone SE.

У додатку Photos з’явилося розпізнавання осіб і оточення прямо на пристрої, без використання хмарних сервісів, тобто без потенційного вторгнення в приватне життя. Кожна фотографія використовує 11 млрд обчислювальних операцій – поточні потужності мобільних пристроїв це дозволяють. Зрештою, ці функції аналогічні Google Photos, але доступні цілком локально. Загалом, мова йде про серйозне розвантаження серверів Apple. В особливому розділі Memories можна подивитися фотоархів з структуризацією по людям, місцям, пов’язаним подіям і так далі.

Додаток Apple Music теж зазнав серйозних змін, що зовсім не дивно при 15 млн існуючих передплатників. Інтерфейс став значно простішим і чистішим. Нарешті з’явилася закладка «завантажити музику», список недавно програних композицій, а також тексти пісень.

Повного редизайну зазнав і додаток Apple News. Тут акумулюються всі новини, з’явилися платні підписки на журнали.

У iMessage з’явилися мініатюри вкладених посилань, в тому числі відеороликів YouTube (відео можна переглядати прямо в чаті). Емотікони перемальовані і стали в 3 рази більші. Доступ до камери тепер набагато зручніший. Деякі набрані слова можна за підказкою перетворити в емотикони. До повідомлень тепер можна додавати ефекти або змінювати при бажанні розмір тексту.

iPadSwift-Playgrounds

iPad — Swift Playgrounds

Новий додаток для iPad — Swift Playgrounds, дозволяє людям вивчати програмування на Swift. Саме ця мова програмування використовується у всіх нових додатках компанії. В ігровій формі доступні уроки, завдання і тести. Створено навіть спеціальну розкладка клавіатури для зручності програмування на iPad. Бета-версія з’явиться в червні, вихід безкоштовної програми  восени. І це, без сумніву, тільки збільшить кількість бажаючих спробувати створити свій власний додаток.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).