Новини з характером: дайджест officiel-online, 7-14 квітня

События
14.04.2015
ТЕКСТ: admin
ПОДЕЛИТЬСЯ

Сервисные центры МВД запускают масштабный буккроссинг по Украине “Возьми. Принеси. Почитай. Передай” –  такой призыв встречает клиентов новых сервисных центров МВД, которые ждут регистрации или перерегистрации автомобиля. Чтобы поддержать проект, люди в социальных сетях устроили флешмбов, в рамках которого фотографируются с книгой, которую хотят передать сервисным центрам МВД. Нововведение поддержали и украинские издательства:  “Основы”, “Фолио”, “Наш

ПОДЕЛИТЬСЯ

11146036_464875117000990_2108170769_n

Коментує: Ірина Ковальчук, управляючий партнер івент-агентства Ultra Promotion

11078056_986327208045779_341015033934494440_n

1. Релiз трейлера фільму «Паперові Міста» з Карою Делевінь у головній ролі

Знятий за мотивами однойменного бестселера Джона Гріна («Винні зірки»), фільм «Паперові Міста» — це історія дорослішання двох підлітків — Квентіна та його загадкової сусідки Марго, яка так любить магію, що сама потрапляє у магічну історію. Запросивши Квентіна до нічної подорожі рідним містом, Марго раптово зникає, залишаючи приховані підказки для її пошуків. Шукаючи Марго, Квентін та його кмітливі друзі потрапляють у захоплюючу пригоду – однаково кумедну й зворушливу. Зрештою, аби відшукати Марго, Квентін мусить глибше усвідомити справжню сутність дружби та кохання. Драма вийде у прокат влітку. Головні ролі у фільмі зіграли Нат Вулф і Кара Делевінь. Супермодель вже давно намагається підкорити кінематограф, але до цього в неї були лише епізодичні ролі.

image002

«Я проходила проби на цю роль. Я є великою фанаткою Джона Гріна і просто закохалася у героїню [Марго] і в саму книгу. Його образи підлітків та історії їхнього дорослішання є неймовірними й дуже реалістичними. Я й не сподівалася отримати цю роль – для мене то була роль-мрія,» – прокоментувала свій успіх Кара. Що ж, подивимося, чи вистачить юному даруванню харизми.

Ох, Кара, ну що ж — я захоплююся бажанням людей робити все підряд і терпляче чекаю, а може цього разу вийде. Ну, вона дуже наполеглива дівчинка.

 

2. Театральні вистави за участю Марка Стронга, Райфа Файнса, Джемми Артертон та Стівена Фрая покажуть в українських кінотеатрах у рамках фестивалю «Британський театр у кіно»

Другу весну поспіль Британська Рада та арт-об’єднання Cool Connections  запрошують українців переглянути найкращі театральні вистави з Великої Британії – від добре знайомої класики до сучасної драми – у рамках фестивалю «Британський театр у кіно». Протягом квітня – червня 2015 року глядачі Києва, Одеси та Харкова мають нагоду познайомитися з театральними новинками з Британії: головна театральна подія 2014 року – «Вид з мосту» Артура Міллера у постановці театру Янг Вік з блискучим Марком Стронгом («Шпигун, вийди геть», «Гра в імітацію», «Кінгсмен») у головній ролі; Райф Файнс постане в образі рокового коханця початку ХХ століття у творі великого драматурга Бернарда Шоу «Людина і надлюдина»; Шекспірівський театр «Globe» запрошує до перегляду двох знакових трагедій «Тіт Андронік» та «Герцогиня Мальфі» у виконанні дівчини Джеймса Бонда — Джемми Артертон; Королівський Національний театр представляє сучасні драми — «Важке завдання» за п’єсою культового англійського драматурга Тома Стоппарда та «У тіні вічної краси» Девіда Хеа у постановці режисера і художнього керівника театру Руфуса Норріса; розбавить добірку продовження шекспірівської комедії «Марні зусилля кохання» — «Звитяжні зусилля кохання» у постановці Королівської шекспірівської компанії.

Весняний сезон 2015 року включає, крім того, видовищну «Бурю» та неймовірно кумедну «Дванадцяту ніч» Шекспірівського театру «Globe», зворушливу історію дружби «Водій Міс Дейзі», мюзикл «Віднині і повік» та захопливу пригоду «Острів скарбів». Усі вистави демонструються англійською мовою з українськими субтитрами.

video_overlay

«Британський театр у кіно» і «Вихідні в Опері» — це однозначно наймудріші проекти кінотеатру Київ. Взагалі, мені шкода, що це не я, наприклад, а росіяни придумали Cool Connections: трансляція відомих спекталів світу на екрани — надзвичайно крута ідея. Після перегляду «Трамваю Бажань» Бенедикта Ендрюса з несподівано надзвичайною Джиліан Андерсон у ролі нещасної Бланш, яку я, особисто, найбільше пам’ятала з тандему з Дейвідом Духовни у «Цілком Таємно» і дещо недооцінювала як актрису, я буквально не могла і не хотіла розмовляти аж до ранку — боялася порушити ту атмосферу абсолютної насолоди побаченим. Згодом, я купила у Відні записану на CD-диск саме ту постановку «Чарівної Флейти» Девіда Паутні, на яку ми збираліся піти з подругами і дітьми, але у мене не вийшло. Ця надзвичайна постановка була показана в Австріі на щорічному фестивалі в Брегенці, де основна сцена встановлена посеред Боденського озера — постановки там абсолютно космічні і іноваційні. Спробую не пропустити жодного показу у цьому сезоні «Британського театру у кіно», видаються цікавими всі, особливо «Вид з мосту», про який написалі всі театральні критики у 2014 та драми Королівського Національного Театру — у подорожах завжди намагаємося, по можливості, подивитися все важливе.

 

unnamed

3. Старт Книжкового Арсеналу

22 квітня, напередодні Всесвітнього дня книги і авторського права, у Мистецькому Арсеналі відкриється п’ятий, ювілейний міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» — найбільша подія в Україні, що об’єднує літературу і мистецтво. Ми вже публікували підбірку 10 найочікуваніших книг цьогорічного Книжкового Арсеналу від Наталії Заболотної. Виставка-ярмарок, що є частиною фестивалю, збирає близько 150 українських видавництв, книжкових проектів та міжнародних партнерів, пропонує широкий вибір художньої, дитячої, non-fiction і мистецької літератури. Вперше – центральна міжнародна сцена фестивалю і ярмарку – «Кафе Європа»: 40 письменників, літературних діячів та митців із 12 країн. Так, цього року в рамках фестивалю пройде понад 200 літературних подій, спеціальна історична програма, програма для дітей, філософська програма, програма книжкової ілюстрації (спеціальний гість — Чехія), виставка авангардної книжкової обкладинки в Музеї книги і друкарства, художня виставка за участю відомих українських художників, спеціальна літературно-музична програма.

Ну всі мої друзі знають про мою любов до книг і абсолютний книжковий шопоголізм — книжки я везу з усіх країн і немає більшого щастя, ніж сісти на підлозі у книгарні десь у Нью-Йорку, наприклад, і нишком фотографувати сторінки, наприклад, кулінарних чи архітектурних альбомів, які й так вже зрозуміло, що важать тони і я їх ніяк не вивезу в ручній поклажі. Скажу відверто — одну з проанонсованих новинок-хітів Книжкового Арсеналу, книгу «Як розмовляти з дітьми про мистецтво» Франсуази Барб-Гааль я вже замовила на сайті видавництва Старого Лева і купила для себе і друзів у кількості 4 екземплярів. Читати усім — і дітям, і дорослим, і дизайнерам, і журналістам — посеред ніби-то базової, але гарно систематизованої інформаціі точно знайдеться те, про що ви не знали, чи забули — прекрасна книжка! Минулого Книжкового Арсеналу верталася двічі, щоб винести все, що накупила.

 

4. Adidas подали в суд на Marc Jacobs за плагіат

Бренди Adidas і Marc by Marc Jacobs не поділили … смужки. Відома марка спортивного одягу подала в суд на другу лінію дизайнера Марка Джейкобса за порушення авторських прав. Справа в тому, що в минулорічній осінньо-зимовій колекції Marc by Marc Jacobs було використано чотири паралельних смужки, що дуже схожі на три смужки Adidas. Їх розмістили на жіночих та чоловічих світшотах. Представники Adidas стверджують у своєму судовому позові, що це було зроблено навмисно, щоб обманювати покупців. Оскільки чотири смужки Marc by Marc Jacobs схожі на три смужки Adidas, то останні розцінюють це як порушення авторських прав. Вони просять суд заборонити дизайнеру продавати ці світшоти, а гроші, вже виручені від їх продажу, віддати німецькій компанії в якості компенсації.

tumblr_nmrurzAlkw1sxwtago1_540

Це новина про три чи чотири полоски? PR-thing, як на мене — обом брендам бракує новин.

 

5. Гілларі Клінтон балотується в президенти США

За 20 років політичної кар’єри ця жінка спробувала декілька ролей: першої леді, сенатора та держсекретаря. На цьому її амбіції не втихомирились і 12 квітня Гілларі Клінтон оголосила, що йде в президенти Сполучених Штатів Америки. Її благословив Обама, а республіканці Ренд Пол та Тед Круз схоже навпаки. Гілларі вважається дуже сильною суперницею, і спостерігати за цими президентськими перегонами буде надзвичайно цікаво. Хто знає, скільки «Монік Левінських» підкинуть кандидатці у президенти від демократів. Адже карткові ігри почались ще до кампанії — згадайте тільки нещодавнiй скандал з її приватною перепискою.

tumblr_nmrwxhH80Z1sxwtago3_540

Ой, страшенно люблю політичні інтриги і буду з задоволенням спостерігати за цією  (тим більше, що з чоловіком Гілларі ми знайомі — наша Агенція організовувала аукціон за участі Біла Клінтона та брала участь в організаціі його прийому в Києві та промові і концерту на Михайлівській площі). Гілларі, як і усі сильні жінки, мене надихає і підштовхує щось робити — сьогодні, наприклад, підштовхнула почати дивитися серіал «Жінка-президент» («Commander-in-chief’» англійською) — щойно першу серію закінчила, потім розкажу). А якщо серйозно — перші дні кампанії вже напружені, перше відео команди місіс Клінтон закликає до дуже базових цінностей спрощеної і узагальненої аудиторіі — сім’я, расова рівність, гей-шлюби — все підряд, щоб захопити якнайбільшу аудиторію, яка після «першого афроамериканського президента» захоче й «першу жінку-президента» — Америка любить все «перше». Американські правосторонні медіа та республіканці вже накинулася на її перший крок — цікава буде боротьба!

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).