Засновано на реальних подіях: як народився вислів «Зима вже близько»

Искусство
10.11.2015
ТЕКСТ: admin
ПОДЕЛИТЬСЯ

Навіть якщо ви ніколи не бачили культовий серіал «Гра престолів», то, ми впевнені, все одно чули або бачили фразу «Зима вже близько». Виявилось, на цей вислів Джорджа Мартіна, автора книжок, що лягли в основу сценарію серіалу, насправді надихнули реальні події, що відбулись в його житті. Отримуючи нагороду від випускників школи журналістики Medill в Чикаго, автор

ПОДЕЛИТЬСЯ

sean-bean

Навіть якщо ви ніколи не бачили культовий серіал «Гра престолів», то, ми впевнені, все одно чули або бачили фразу «Зима вже близько». Виявилось, на цей вислів Джорджа Мартіна, автора книжок, що лягли в основу сценарію серіалу, насправді надихнули реальні події, що відбулись в його житті.

George-RR-Martin-Game-of-Thrones

Отримуючи нагороду від випускників школи журналістики Medill в Чикаго, автор розповів студентам, що на славнозвісну фразу його надихнула буря, свідком якої він став, навчаючись на першому курсі цієї ж самої школи. «В Чикаго була найхолодніша зима. Дозвольте я розповім вам, що таке справжній холод, — сказав він. — Там було стільки снігу, скільки ми ніколи не бачили: було страшенно холодно. Це було як в окопах під час Першої світової війни, але окопи були з криги. Я пам’ятаю, як ходив крізь крижані траншеї і тунелі. Вітер був скаженим — ми просто нічого перед собою не бачили. Ці спогади мене ніколи не покидали.»

Саме час, проведений в крижаних окопах, народив в уяві Мартіна відому Стіну, яка відділяє більшість Вестеросу від Півночі, та надихнув на створення вже легендарного вислову «Зима вже близько».

snow

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).