Одеська галерея Invogue відкрилась виставкою Степана Рябченка

Искусство
28.06.2016
ТЕКСТ: Наталья Череп
ПОДЕЛИТЬСЯ

Презентація проекту «Медонос»

ПОДЕЛИТЬСЯ
1_Степан Рябченко
На фото: Степан Рябченко

9 червня в Одесі відкрилась галерея сучасного українського мистецтва Invogue. Співзасновниця простору Тетяна Бурда стверджує, що мета нової галереї – стати локацією для зустрічей людей, які хочуть обмінюватись ідеями та знаннями. Також місією галереї є розвиток художнього середовища Одеси та впровадження освітніх програм. Першою експозицією в рамках виставкової програми став проект Степана Рябченка під назвою Honey Plant.

«Свою нову серію я присвятив створенню віртуального саду, героєм якого став медонос – рослина, до якої стікаються комахи для збору нектару і переробки його у солодкий мед, − пояснює Рябченко. – Кожен шукає у своєму житті таке джерело, кожен визначає його по-своєму, і кожному джерело дає те, що він потребує». Степан вже довгий час працює зі створенням віртуальної реальності, рухаючись у ногу зі світовим процесом діджиталізації, проте не забуваючи звертатись до класичних форм та сюжетів. Художник створює альтернативну реальність, багатовимірний віртуальний простір, який характеризується особливими стосунками зі світом матеріальних речей.

2_Степан Рябченко_Медонос_150 x 300 см, цифровая печать на алюминии, плексиглас, 2012
На фото: «Медонос»
1_Степан Рябченко_Ковчег_150 x 300 см, цифровая печать на алюминии, плексиглас, 2013 (1)
На фото: «Ковчег»

 

3_Степан Рябченко_Раддар. Из серии Виртуальные цветы_240 x 125 см, цифровая печать на алюминии, плексиглас, 2014 - 2016
На фото: «Раддар»
5_Степан Рябченко_Стеклоцвет Великолепный. Из серии Виртуальные цветы_240 x 125 см, цифровая печать на алюминии, плексиглас, 2016
На фото: «Стеклоцвет»

 

4_Степан Рябченко_Зеленоступ древовидный. Из серии Виртуальные цветы_240 x 125 см, цифровая печать на алюминии, плексиглас, 2016
На фото: «Зеленоступ древовидный»
ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).