Поліна Веллер створила колекцію клатчів спільно із українськими художниками

Тренды
22.06.2017
ТЕКСТ: Настя Калита
ПОДЕЛИТЬСЯ

Поліна Веллер створила колекцію клатчів, візуальний образ яких був розроблений спільно із українськими художниками. Клатчі Поліни Веллер – це інструмент залучення до актуальних тем, сучасного мистецтва та українських художників, які також служать для задоволення практичних потреб у звичних речах-аксесуарах. «Оскільки мистецтво є найбільш інформативним засобом, мною були відібрані роботи із найбільш актуальними, сучасними темами українських митців,

ПОДЕЛИТЬСЯ

22 Polina Veller by Anton Logov 45x50

Поліна Веллер створила колекцію клатчів, візуальний образ яких був розроблений спільно із українськими художниками. Клатчі Поліни Веллер – це інструмент залучення до актуальних тем, сучасного мистецтва та українських художників, які також служать для задоволення практичних потреб у звичних речах-аксесуарах.

«Оскільки мистецтво є найбільш інформативним засобом, мною були відібрані роботи із найбільш актуальними, сучасними темами українських митців, які автори дозволили надрукувати на лаконічній формі аксесуару.

Вони розташовані в такому порядку, щоб їх можна було прочитати як історію, від класики до сучасного мистецтва, від класичних прийомів зображення до новаторських. Також я акцентувала увагу на тих роботах, де художники інтерпретували класичні теми раннього періоду, наприклад «Пейзаж» Ксенії Гнилицької або «Бурлаки» Олександра Лідаговського.

Ми, творці, часто забуваємо про почуття глядача, ми думаємо, що нас можна зрозуміти і так, що наші знаки і так зчитуються, – але насправді все не так, і тут приходить на допомогу класика, яку має знати кожна свідома людина, інакше їй будуть закриті двері до сучасного мистецтва: адже до цієї двері ще потрібно дійти і навіть навчитись ходити… В цих роботах ми зчитуємо той чи інший стиль за певними візуальними знаками, при погляді на них – милуємось і радіємо від тонкого гумору художників, які переосмислюють класичні образи та грають з ними. І при погляді на ці роботи народжуються нові думки і теми для розмов – і це чудово, тому що діалог народжує істину, а мистецтво виступає способом комунікації», – розказує Поліна.

У проекті прийняли участь резиденти програми PortArtStudio: Євген Самборський, Роман Михайлов, Віталій Кохан, Катерина Бучацька, Антон Логов, Павло Маркман, а також художники: Ганна Звягінцева, Олександр Лідаговський, Євген Самборський, Олександр Ройтбурд, Олексій Сай, Жанна Кадирова, Микита Кадан, Ксенія Гнилицька, Влада Ралко, Анатолій Бєлов, Ілля Чічкан, Юлія Бєляєва, Давід Чічкан, Франсуаза Оз та Богдан Перевертун.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).