Час Різдва: 6 найстильніших святкових фільмів

Искусство
26.12.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
Свято наближається
ПОДЕЛИТЬСЯ

Різдво й Новий рік уже майже на порозі — це час для сімейних зібрань, чарівливих вечірок із друзями й найріднішими людьми. Для цих особистих подій необхідні ідеальні образи, яскраві, святкові та, звісно, стильні. Від кіногероїнь 50-х до сучасних персонажок Кіри Найтлі й Лілі Роуз-Депп — різдвяні фільми з атмосферою дива й інтимності стануть натхненням для ваших образів. L’Officiel Online зібрав найстильніші фільми, які не лише стануть ідеальним варіантом для відпочинку, а й для мудборду святкових луків.

«Святковий роман» (1949)

Напередодні Різдва, в галасливому Нью-Йорку, Конні Енніс напружено працює продавчинею-консультанткою. Вона також виховує шестирічного Тіммі, а згодом після смерті чоловіка в її житті з’являється добродушний адвокат Карл Девіс. Проте різдвяна магія приносить в життя Конні ще одну людину: Стівена Мейсона, продавця у відділі іграшок універмагу. Тепер перед нею стоїть надзвичайно складний вибір: обрати своїм обранцем «стабільного» Карла, або довіритися святковому диву — Стівену.

«Світле Різдво» (1954)

Радісні пісні, ноти романтики, легкість сюжету й запальні танці — все, що потрібно для ідеального святкового фільму є в «Світлому Різдві». Після Другої світової війни Боб Воллес і Філ Девіс працюють у пісенно-танцювальному колективі, який швидко став надзвичайно популярним. Невдовзі дует знайомиться з сестрами-співачками Бетті й Джуді, які їдуть з різдвяною виставою в готель «Коламбія». Хоч у Боба й Філа інший «розклад», вони вирішують поїхати слідом за дівчатами.

«Реальне кохання» (2003)

Комедія «Реальне кохання» — це сучасна різдвяна класика, яка також вважається найромантичнішим святковим фільмом. Режисерський дебют Річарда Кертіса розповідає історію 9 пар — кожна з них абсолютно різна, але об’єднує їх період Різдва в Лондоні. Девід — прем’єр-міністр Великої Британії, який закоханий в асистентку Наталі, Ендрю зізнається в почуттях дружині свого друга Джульєтт, Деніел налагоджує стосунки з пасинком Семом. Водночас рок-зірка Біллі вирушає в гості до найважливішої людини — свого менеджера. Всі ці несхожі історії будуть несподівано об’єднані у день Святвечора. 

«Керол» (2015)

У центрі сюжету драми «Керол» — долі двох жінок, які раптово переплітаються, породжуючи нові почуття. Перспективна фотографка Тереза (Руні Мара) працює в універмазі, коли туди завітала старша й забезпечена жінка Керол (Кейт Бланшетт). Між ним виникають романтичні почуття, які згодом спонукають їх вирушити в подорож країною. Проте час для мрій закінчується, коли Керол змушена зробити вибір: її обраниця чи маленька донька. Дебютувавши вперше на Каннському кінофестивалі, «Керол» вважається одним із найкращих ЛГБТК+ фільмів усіх часів.

«Щаслива пора» (2020) 

Проводити свята зі сім’єю вашої обраниці вперше, без сумніву, складне завдання. Ще більше воно ускладнюється, коли її родина не знає про ваші стосунки. Еббі (Крістен Стюарт) вирушає в гості до своєї дівчини Гарпер (Маккензі Девіс) із наміром освідчитися в коханні, проте дізнається, що сім’я навіть не знає про її сексуальну орієнтацію. «Щаслива пора» — це історія про самопізнання й самоприйняття напередодні Різдва, яка зворушує чуттєвістю.

«Тиха ніч» (2021)

Темна й стильна комедія «Тиха ніч» з Кірою Найтлі й Лілі Роуз-Депп — це нетиповий святковий фільм. У центрі сюжету — сім’я Нелл, Саймона та їхніх трьох синів, які збирають друзів і родину напередодні Різдва. Святковий день мав би стати ідеальним для всіх, а втім, екологічна катастрофа руйнує все на своєму шляху. Ідеальний день стане для них горором, останнім у їхньому житті.

Читайте також: Гороскоп на 2024 рік для всіх знаків Зодіаку від Анжели Перл.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).