Зародження зірки: 5 кращих ролей Бредлі Купера

Искусство
05.01.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Детектив, медіум і кантрі-музикант
ПОДЕЛИТЬСЯ

У своїй двадцятилітній кар’єрі іменитий актор, режисер і продюсер Бредлі Купер зробив перший крок із появою в серіалі «Секс і місто». Далі — він розпочав свій шлях «народження зірки» вже в кіно, що співзвучно з назвою його однойменного фільму, який він одночасно спродюсував, зрежисував і де зіграв головну роль. 

Вісім номінацій на «Оскар», нагорода БАФТА й два «Ґреммі» — Бредлі Купер виступав універсальним членом команди, що в акторстві прославився різноплановою грою. З нагоди 49-річчя актора L’Officiel згадує його найкращі ролі — від детектива до культового диригента. 

«Алея жаху» (2021)

Кейт Бланшетт, Руні Мара й Віллем Дефо — зірковий каст цього психологічного трилеру одна із причин переглянути його, водночас інша — майстерна гра Бредлі Купера. Стрічка режисерства Ґільєрмо дель Торо розповідає історію героя Стена Карлайла, який приєднується до «мандрівного карнавалу». У вирі незвичайних подій і оточення він стає медіумом, вливаючись в елітне суспільство, аж поки не впадає до низу цієї спільноти, вдаючи дивака.

«Місце під соснами» (2012) 

У центрі драми «Місце під соснами» — каскадер-мотоцикліст Люк Ґлентон (Раян Ґослінг), який несподівано дізнається про спільну дитину з колишньою дівчиною (Єва Мендес). Щоб забезпечити їх фінансово, він зважується на небезпечну справу — пограбування банків. А втім, на його шляху з’являється полісмен, якого грає Бредлі Купер, що намагається покласти злочинам край. Обидва герої мають синів, а їхні рішення й цінності репрезентують двоякість моралі та самого батьківства.

«НАРОДЖЕННЯ ЗІРКИ» (2018)

Дві яскраві зірки — актор Бредлі Купер і співачка Леді Гага — створюють неймовірний тандем у драмі «Народження зірки», демонструючи власні найкращі перформанси. Сюжет розгортається навколо кантрі-виконавця Джексона Мейна, який закохується в співачку-початківицю Еллі. Разом вони працюють над розвитком кар’єри останньої, водночас її стрімкий успіх як артистки залишає болючий слід на самому Джексону. Стрічка здобула вісім номінацій на «Оскар», перемігши в категорії найкраща пісня до фільму.

«Американський снайпер» (2014)

У біографічній драмі режисера Клінта Іствуда Бредлі Купер зіграв Кріса Кайла — найуспішнішого американського снайпера в історії, що уразив 255 цілей під час війни в Іраку. Сюжет стрічки фокусується на його житті як під час воєнних дій, так і в мирних реаліях. Після повернення в Америку Кріс Кайл зіштовхується зі звичайним життя, до якого, попри психологічні труднощі, він завзято намагається повернутися. 

«МАЕСТРО» (2023)

Всупереч контроверсіям, біографічний фільм про диригента Леонарда Бернстайна став одним із найяскравішим у 2023 році, а сама стрічка очолює перелік претендентів на «Оскар». Звісно, цьому сприяє як зірковий каст із Керрі Малліган та Бредлі Купером, так і почесний список продюсерів. Серед останніх Стівен Спілберг, Мартін Скорсезе й Тодд Філліпс. Сюжет стрічки охоплює любовне життя композитора й диригента Леонарда Бернстайна, а також його професійний шлях до слави. Як зазначають в синопсисі фільму, «Маестро» — це любовний лист життю й мистецтву.

Читайте також: Король блокбастерів: 7 культових фільмів Стівена Спілберга.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).