7 молодих французьких брендів, за якими варто слідкувати вже зараз

Тренды
16.01.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Свіжий погляд на аксесуари, ready-to-wear та кутюр
ПОДЕЛИТЬСЯ

Часом стереотипи існують не просто так, і один з таких належить винятковій французькій моді. Захопливі безтурботність, елегантність та витонченість невід’ємно асоціюються з паризьким стилем. Відкладіть червону помаду та берет, якщо плануєте свою поїзду до Франції. Натомість — озбройтеся речами від місцевих брендів, які починають захоплювати індустрію. Водночас такі позачасові образи пасуватимуть й у київській або іншій урбаністичній метушні, особливо, якщо ви потребуєте віднайти легку безтурботність хоча б в одязі.  

Модний світ значно ширший, ніж Celine чи Jacquemus. І його дослідження може відкрити для вас нові імена, які пропонують унікальні та автентичні колекції. Нижче ми зібрали сім молодих французьких брендів, деякі з яких лише починають свій шлях та отримують перші схвальні рецензії в модних медіа, а інші ж вже встигли стати фаворитами селебріті.

Elleme

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Свою дебютну колекцію аксесуарів Elleme випустив у 2015 році. Сумками бренду свої образи доповнювали Белла та Джіджі Гадід, Гейлі Бібер, Пріянка Чопра та Бейонсе. У 2021 році Elleme презентував першу колекцію ready-to-wear, розширяючи свій горизонт і вплив у сфері моди.

Marine Serre

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

За майже сім років в індустрії дизайнерка Марін Серр трансформувала свій однойменний бренд в найобговорюванішого гравця паризької модної сцени. Присягаймося, ви бачили знімки знаменитостей, одягнених у лонгсліви, комбінезони чи балаклави з монограмою у вигляді Місяця: усі ці речі є авторством Marine Serre. Наразі незалежний бренд щосезону представляє готовий одяг, аксесуари та сумки.

Maitrepierre

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Maitrepierre заснований у 2018 році Альфонсом Метреп`єр, колишнім стилістом Jean Paul Gaultier Haute Couture Studio, дизайнером з костюмів Chanel й Acne Studios. Бренд пропонує як речі ready-to-wear, так і презентує кутюрні колекції. Їх реліз вже відбувся в рамках Тижня моди в Парижі. Maitrepierre був помічений і в популярних серіалах: наприклад, неоновою сумкою Manette Емілі Купер (Лілі Коллінз) доповнювала принтоване пальто в тон у третьому сезоні "Емілі в Парижі".

Panconesi

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Ювелірний паризький бренд став фіналістом премії ANDAM (Association Nationale pour le Developpement des Arts de la Mode) у 2023 році. Сміливість дизайну прикрас й екстравагантні кампейни принесли Panconesi чималий успіх. У виробах бренду з’являлася FKA Twigs, також ювелірний Дім співпрацював з проєктом Gucci Vault.  

Steven Passaro

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Позачасові й елегантні речі — так виглядають колекції паризького дизайнера Стівена Пассаро. У 2019 році в своїй першій чоловічій колекції бренд представив мінімалістичні образи, доповнені сучасними трендами тейлорингу. Образи від Steven Passaro можна знайти на сторінках модних глянців, зокрема на L`Officiel Paris.

EGON LAB

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Бренд Egon Lab заснований у 2019 році Кевіном Номпе та Флорентином Глемареком. Творчій дует втілює в своїх образах естетику міського панку (при цьому в колекціях модної марки присутні жакети та пальта з ретельно продуманим кроєм!). У 2021 році Egon Lab стали переможцями премії ANDAM, а в 2022-му — фіналістами Woolmark Prize. В образах бренду були помічені Гаррі Стайлз, Трой Сіван, Гейлі та Джастін Бібери, Тімоті Шаламе, Розалія та інші знаменитості.

POLENE

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Французький бренд аксесуарів Polene захопив сторінки в соціальних мережах головних it-girls сучасності. Марка мідл-сегменту представляє прикраси, сумки актуального та витонченого дизайну в спокійних та базових кольорах. Аксесуар від Polene легко доповнить будь-який образ та вашу колекцію сумок.

 

Читайте також: Хайлайти Тижня чоловічої моди в Мілані: чим надихався JW Anderson і де шукати дихотомію у показі Prada

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).