Українські бренди меблів та декору представили свої колекції на виставці дизайну Maison et Objet в Парижі

Новини
25.01.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Торшер та столик, інкрустований соломкою, модульні м’які меблі та меблі в оббивці з ресайклінг тканини
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Парижі пройшла ювілейна виставка дизайну й декору Maison&Objet, якій цьогоріч виповнилось 30 років. Паризький салон традиційно збирає у своїх павільйонах тисячі учасників і десятки тисяч відвідувачів від Америки до Азії. Темою цього року організатори обрали технології майбутнього, які співіснують у гармонії з природою та відображаються в архітектурних інтер’єрах, декорі футуристичних форм і палітрі нових відтінків.

На стенді Ukrainian Design Brands, котрий шостий рік поспіль привозить до французької столиці найцікавіші об'єкти сучасного українського дизайну, цього сезону було представлено вісім брендів: дизайнерські меблі від DONNA, WOO Furniture та KINT, вуличні меблі DOBRO, мистецькі предмети інтер’єру RUDA Studio та FURN OBJECT, артгобелен від ательє Take Some Rope, меблі та декор з натурального каменя від llab.design. Проєкт реалізується Громадською спілкою «Фонд підтримки реформ в Україні» у співпраці з компанією MAINO за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Вибір  брендів-учасників українського стенду на Maison et Objet в 2024 році здійснювали кураторка та засновниця Bureau de style Elizabeth Leriche Елізабет Леріш, дизайнерка та засновниця Studio Idaë Ізабель Даерон, директор агенції з розвитку креативних індустрій і дизайну Le French Design by VIA Жан-Поль Бат, міжнародна кураторка й креативна директорка Майно Дизайн Анастасія Білецька, кураторка та засновниця першої галереї українського дизайну у Парижі Galerie Sana Moreau Сана Моро, головний редактор українського видання Pragmatika Костянтин Ковшевацький, дизайн-оглядач, автор платформи galaxus.сh Піа Зайдел, дизайнер і співзасновник Iskos-Berlin Design Олексій Іскос. 

«З 2018 року колективні стенди Ukrainian Design Brands стали дебютним експортним майданчиком для сектору креативної економіки України у сфері предметного дизайну. Без перебільшення можна сказати, що завдяки цим міжнародним проектам особливе обличчя українського дизайну стало виразним для світових поціновувачів якісного дизайну та професіоналів», — коментує міжнародна кураторка Анастасія Білецька. 

Традиційно серед всіх учасників Maison et Objet куратори виставки обирають найцікавіші об’єкти і розміщують  їх у спеціальних тренд-зонах, щоб звернути на них додаткову увагу гостей, баєрів та журналістів. У січні 2024 року українські бренди потрапили одразу в два такі трендові простори.

«Це визнання наших брендів. Привернути увагу кураторів дуже і дуже непросто, враховуючи кількість учасників міжнародного салону. Тому вибір Елізабет Леріш та Франсуа Декло доводить, що попри всі виклики війни, наші дизайнери не просто продовжують працювати, а створюють неординарні речі, які задають тон усій індустрії. Наприклад столик Barvinok від FURN OBJECT обрали одночасно до двох просторів трендів», — каже кураторка Сана Моро.



ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).