Рецепт вихідного дня: десерт із тапіоки з кокосовим молоком і дамаською трояндою

Foodie
04.02.2024
ТЕКСТ: Олексій Нілов
Рецепт Олексія Нілова
ПОДЕЛИТЬСЯ

Моя нещодавня поїздка в Катар надихнула мене на створення цього десерту та прищепила кілька корисних звичок. Наприклад, заливати на ніч склянкою води п'ять бутонів дамаської троянди, вранці доводити рожеву воду до кипіння й випивати натщесерце. Сьогодні я хочу приготувати максимально простий рецепт із перлин тапіоки. Кульки з крохмалю рослини маніока збагачені кальцієм, фосфором і вітамінами групи В. Варіації подачі різні: мед і м'ята, манго або полуниця.

Отже, беремо: 4 столові ложки тапіоки, 200 мл води, 100 мл кокосового молока, 1 чайну ложку тростинного цукру, кілька бутонів сушеної дамаської троянди.

Тапіоку залити холодною водою і залишити на 15 хвилин. Перлини набухнуть і збільшаться в об'ємі. Злити воду через сито, промити кульки холодною водою.

Закип'ятити в сотейнику 200 мл води з цукром, додати туди кульки. Зменшити вогонь і, постійно помішуючи, варити до прозорості.

Зняти сотейник з вогню, додати кокосове молоко й повернути його на водяну баню. Готувати 2-3 хвилини до кремоподібного стану. Дати повністю охолонути.

Готовий десерт викласти в склянку, прикрасити рожевим пилом, розтерши бутон пальцями. Подавати з трояндовим чаєм.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).