Рецепт вихiдного дня: Crêpes Suzette

Foodie
16.03.2024
ТЕКСТ: Олексiй Нiлов
В останній день Масляної, коли млинці вже лізуть із вух, саме час для фінального акорду. Напевно, у вас залишилося кілька млинців, і тепер залишається лише приготувати правильне апельсинове масло. Сьогодні я подаю знамениті crêpes Suzette!
ПОДЕЛИТЬСЯ

Отже, на 2 порції беремо: 4 млинці, 50 г цукру, цедру двох невеликих апельсинів, 100 г вершкового масла, сік 1 апельсина, 2 столові ложки апельсинового конфітюру, 30 г коньяку, цукати для подачі. Підготуйте 2 сковороди та велику тарілку.

У чашу блендера всипати цукор та зняту ножем цедру двох апельсинів. Добре перебити.

Додати шматочки масла, знову перебити до стану крему. 

Влити апельсиновий сік і додати конфітюр, знову перебити до однорідного та повітряного стану.

Вміст чаші блендера перекласти в сковороду та приготувати сироп, довівши до кипіння, та прогрівати 3 хвилини. Зняти з вогню.

Акуратно занурити млинець у сироп із двох сторін, перекласти на тарілку, згорнути вдвічі та ще раз – клином.

Викласти на чисту сковороду. Скласти 4 млинці секторами, щоб вийшло коло, залити сиропом, що залишився, і довести до кипіння на середньому вогні. Як тільки сироп закипить, вилити коньяк та підпалити. Не спалiть хату!

Нагрійте тарілки для сервірування та негайно подайте млинці. А до них – чарочку коньяку, апельсинового лікеру чи чай. За бажанням можна прикрасити млинці цукатами або кулькою морозива.

Читайте також: Рецепт дня: Заварні млинці зі щучою ікрою

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).