Королева Бродвею: 10 цитат Лайзи Мінеллі — про мрії й те, як бути зіркою

Статьи
12.03.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Народжена бути знаменитою
ПОДЕЛИТЬСЯ

12 березня своє 78-річчя святкує Лайза Мінеллі — американська акторка та співачка, зірка культового мюзиклу «Кабаре» та одна з небагатьох володарок ЕГОТ, абревіатури, що позначає одночасно здобуття «Еммі», «Ґреммі», «Оскару» й «Тоні». Народившись в сім’ї голлівудської діви Джуді Гарленд і режисера Вінсента Мінеллі, вона була приречена на славу. У кіно Лайза Мінеллі з’явилася вперше немовлям, в шістнадцять років — самостійно переїхала в Нью-Йорк, користуючись підтримкою батьків, але не їхніми зв’язками й грошима, відмовившись також від допомоги друга сім’ї й знаменитого виконавця Френка Сінатри. Дев’ятнадцятирічною акторка й перформерка стає однією з наймолодших володарок театральної премії «Тоні» завдяки ролі в мюзиклі «Флора Червона загроза». 

Протягом своєї кар’єри Лайза Мінеллі, початково знана в шоубізнесі як дочка Джуді Гарленд, побудувала власне і яскраве ім’я, асоційоване з талантом. Її могутній голос і присутність на сцені зачаровували людей, вона також стала іконою моди, як-от із фірмовою стрижкою піксі та образами від друга й дизайнера Роя Голстона. У день народження співачки, яку називали водночас королевою Голлівуду й Бродвею, L’Officiel згадує 10 її найкращих цитат — про мрії, страхи й шоубізнес. 

Лайза Мінеллі у фільмі «Кабаре», 1972 рік

  • «Моя мати якось сказала мені не бути другосортною версією когось іншого, коли ти можеш бути першокласною версією самого себе». 
  • «Не слухайте тих, хто не вміє мріяти». 

Лайза Мінеллі в британському шоу «Іподром», 1966 рік

  • «Я швидко ходжу. Продовжую рухатися. Завжди будьте рухомою мішенню. Мене цьому навчила Мерилін Монро». 
  • «Шкодування про вчорашній день і страх завтрашнього дня можуть вбити вас». 

Лайза Мінеллі на концерті в Парижі, 1971 рік

  • «Аудиторія в усьому світі однакова, і якщо ви її розважите, вона відповість».
  • «Реальність — це те, над чим ти піднімаєшся».

Лайза Мінеллі на концерті, 1977 рік

  • «Ви повинні наполегливо працювати для цього, але спочатку ви повинні цього захотіти, а потім ви повинні мріяти про це».
  • «Я люблю знаходити таланти. Просто заохочувати людей — це добре. Щовечора публіка підбадьорює мене. Я просто передаю це».

Лайза Мінеллі у фільмі «Кабаре», 1972 рік

  • Все можливо в цьому світі, я справді в це вірю».
  • «Хтось сказав мені: “Ти зробила все. Якби ти могла щось зробити прямо зараз, що б ти зробила”». Я сказала: “Я б зробила усе, що робила, краще”». 

Читайте також: Місце, де босоніж танцювала Бріджит Бардо, де вечеряли лебеді Капоте та де фірмові страви зберігаються в меню 125 років. Історія паризького ресторану Maxim’s

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).