Дивимося: перший тизер серіальної екранізації шедевра «Сто років самотності»

Новини
19.04.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Століття в місті Макондо
ПОДЕЛИТЬСЯ

Стримінговий сервіс Netflix представив перший трейлер серіалу «Сто років самотності». Він створений за мотивами однойменного роману-шедевра Габріеля Гарсіа Маркеса, лауреата Нобелівської премії з літератури 1982 року й представника жанру магічного реалізму. 

Згідно з синопсисом, серіал «Сто років самотності» розповість про двох кузенів Хосе Аркадіо Буендіа й Урсулу Іґуаран, одружених всупереч волі батьків, що залишають рідне село й вирушають у далеку мандрівку в пошуках нової домівки. У супроводі друзів і шукачів пригод їхня подорож завершується заснуванням утопічного міста Макондо. Їхні нащадки визначать майбутнє цього міфічного поселення, що мучитиметься божевіллям, неможливим коханням, кривавою й абсурдною війною та страхом перед страшним прокляттям, що прирікає їх без надії на сто років самотності.

«Сто років самотності» — твір Габріеля Гарсіа Маркеса, що вважається шедевром іспано-американської й світової літератури. Він був проданий накладом понад 50 мільйонів примірників і перекладений більш ніж 40 мовами світу. «Через багато років, стоячи перед розстрільною групою, полковник Ауреліано Буендіа згадував той далекий день, коли його батько взяв його з собою, щоб пізнати лід», — саме цими словами починається тизер серіальної екранізації, що відтворюють і культовий початок роману. 

Режисерами 16-серійного проєкту виступлять Алекс Гарсія Лопес і Лаура Мора. Перший тизер «Ста років самотності» також демонструє акторський склад, як-от Клаудіо Катаньо в ролі полковника Ауреліано Буендіа й Херонімо Барона, що втілить юну версію цього персонажа. Також акторський склад включає Марко Гонсалеса (Хосе Аркадіо Буендіа), Леонардо Сото (син Хосе Аркадіо) й Сусану Моралес (Урсула Іґуаран).

Читайте також: Україна в межах 60-ї Венеційської бієнале: мистецький діалог кураторів Максима Горбацього та Вікторії Бавикіної для L'Officiel ART.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).