Дивимось спеціальний проект про красу за участі дівчат із інвалідністю, літньої моделі та трансгендерної дівчини

Съемка
07.02.2018
ПОДЕЛИТЬСЯ
Who is on beauty today
ПОДЕЛИТЬСЯ

Програма сприяння громадській активності «Долучайся!» разом із Ukrainian Fashion Week представляють фото- та відеопроект Who Is On Beauty Today. Він присвячений красі: грандіозній, неосяжній, такій, що живе в кожній людині незалежно від її особливостей. Досить часто ми чуємо про те, що кожен гарний по-своєму і що красу можна віднайти всюди, – і для нас це не просто влучна та делікатна фраза. Це теорема, яку ми доводимо нашим проектом.

В об’єктиві фотографа Дениса Манохи та оператора Макса Либідя позували 7 дівчат – зовсім різних, несхожих одна на одну, проте однаково гарних і зовні, і зсередини. Приміром, Оксана Кононець – модель у візку, яка у 2016 році стала переможницею конкурсу «Краса без обмежень». Зараз Оксана не тільки продовжує займатись модельною справою – вона ще й є директоркою благодійного фонду «Нескорені», який займається інтегруванням людей із проблемами хребта в індустрію моди. 

Ще однією героїнею Who Is On Beauty Today стала Саша Шаталова, трансгендерна дівчина, що три роки тому вирішила змінити стать. Саша завжди розуміла, що як дівчина відчуває себе комфортніше, і зараз додає, що ні про що не шкодує, – в інтерв’ю в рамках проекту дівчина говорить про те, що за будь-яких умов відчувала б себе гарною, що б не думали та не казали інші. Галина Бурнишева, 67-річна модель та журналістка, розповідає про те, що люди літнього віку часто не усвідомлюють цінності кожного моменту життя.

Окунні Тосін, модель та лікар з Нігерії, що зараз живе та працює в Україні, говорить про те, що люди часто занадто скупі на компліменти – їм важко сказати та зробити щось приємне, навіть коли вони дійсно так думають.  Анастасія Бондарева – 16-річна модель із альбінізмом, яка довго чула від людей, що вона дивна, проте потім почала дослухатись до тих, хто казав, наскільки вона гарна, – повірила в це та почала цим надихатись. Міра Марчук також працює моделлю, проте останнім часом дівчина почала працювати як художник, і зараз вона готує власний великий проект. Нарешті, Саша Кутас, українська модель із інвалідністю, яка говорить: «Найстрашніше для мене – бути у сфері моди недоречною. Я хочу показати своєю діяльністю: я – професіонал, а не соціальний проект».

 

Над зйомкою працювали:

Фото: Денис Маноха
Стиль: Євгенія Скварська
Макіяж: Даша Тайвас
Зачіски: Іріс Онуфрієнко
Продюсер: Тома Міроненко

Оператор: Макс Либідь
Другий оператор: Вова Вербовий
Музика: Іван Сапронов
ЛГИ Продакшн

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).