Український ілюстраторський дует «Аґрафка» став переможцем BolognaRagazzi Award 2018

Новини
13.02.2018
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Український ілюстраторський дует - творча майстерня «Аґрафка» (Андрій Лесів та Романа Романишин) – втретє за п’ять років став переможцем щорічної премії Bologna Ragazzi Award, найпрестижнішої міжнародної нагороди у галузі дитячої літератури.

На конкурс премії BolognaRagazzi Award видавництва з усього світу представляють свої найкращі книжки, які оцінює міжнародне журі, як з точки зору ідеї та концепту, так і ілюстративного, дизайнерського та текстового наповнення.

Цьогоріч диптих Романи Романишин та Андрія Лесіва «Голосно, тихо, пошепки» та «Я так бачу» визнано найкращими у номінації Non Fiction. Обидві книжки вийшли у «Видавництві Старого Лева».

«Андрій Лесів та Романа Романишин - не лише єдині з України, хто перемогли у найпрестижнішому міжнародному конкурсі у галузі дитячої літератури і ілюстрації BolognaRagazzi Award, - коментує перемогу «Аґрафок» «Видавництво Старого Лева». - Вони ще й чи не єдині з усього світу, хто за 5 років підкорили цю вершину тричі. І це означає, що саме вони зараз - один із найпотужніших голосів серед дитячих авторів-ілюстраторів-дизайнерів. І що саме вони задають тон і тренд для всього світового книжкового ринку дитячої ілюстрованої літератури. І це масштаб і це перемога».

Нагадаємо, що у 2014 році переможцем конкурсу у номінації «Opera Prima» стала книга майстерні «Зірки і макові зернята», а у 2015 відзнаку у номінації «New Horizons» отримала «Війна, що змінила Рондо».

Видання «Голосно, тихо, пошепки» вже встигло здобути відзнаку Міжнародного бієнале ілюстрації в Братиславі «ВІВ 2017». Також права на видання книжок творчої майстерні «Аґрафки» придбали видавництва з понад десяти країн, серед яких Франція, Японія, Британія, Аргентина, Південна Корея, Словенія і тд.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).