HeforShe: Україна почала підтримку руху за свободу та рівність

Статьи
08.03.2018
ПОДЕЛИТЬСЯ
Свобода бути собою
ПОДЕЛИТЬСЯ

Минулого вечора в Києві відбулася офіційна презентація руху #HeForShe: прикрасивши себе одягом кольору маджента, брендовим відтінком руху, жінки та чоловіки, що вболівають за рівність, відповідальність та зміни, зустрілись в Національному художньому музеї України – офіційно привітати програму в нашій країні. 

HeforShe – це глобальний рух солідарності, заснований структурою Організації Об’єднаних Націй "ООН-Жінки", яка зосереджує свої зусилля на досягненні ґендерної рівності та розширенні прав і можливостей жінок.

HeforShe об’єднує чоловіків і хлопців з усіх куточків світу, які вірять у те, що справедливий світ неможливий без рівних прав для жінок та чоловіків.

З моменту запуску руху, що презентований 20 вересня 2014 року генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном і послом доброї волі Еммою Уотсон, до нього приєдналися мільйони чоловіків та жінок з різних країн – глави держав, провідні вчені, керівники глобальних корпорацій, відомі актори, спортсмени та митці, що поділяють філософію рівності.

В основі HeforShe лежить одна проста ідея: залучити чоловіків до обговорення ґендерної рівності. Із розширенням спектру ґендерної ідентичності розширюється й спектр охоплення HeforShe. Це всеосяжний рух, який не обмежується та не визначається ґендерною ідентичністю, а є скоріше платформою, що об’єднує різних людей та надає їм унікальну можливість стати адвокатами ідей ґендерної рівності.

Принц Гарі, Барак Обама, Джастін Трюдо, Метт Деймон, Білл Гейтс, Девід Бекхем – далеко не виключний перелік світових лідерів думок, які публічно заявили про свою відданість ідеям HeforShe. В Україні ж першими про свою підтримку HeforShe заявили музиканти Дмитро та Лев Шурови.

“Свого часу на мене справили вплив різні вокалісти та вокалістки. Та неймовірні, глибокі, упізнавані голоси жінок. Я хочу, щоб покоління мого сина впізнавало жіночі голоси в політиці, економіці, праві, управлінні, культурі, освіті – в тому, що формує людину. Бо це дає нам можливість бути гармонійними, поважати одне одного, об’єднуватися і зростати”, – прокоментував свою участь у русі Дмитро Шуров.

“Ґендерна рівність – це справа не жінок або чоловіків, це наша спільна справа. Традиційно ґендерна рівність була “рухом жінок заради жінок”, однак для досягнення рівності необхідна активна участь усіх. HeforShe активно мобілізує “нові” демографічні групи, щоб підсилити рух жінок і прискорити досягнення ґендерної рівності. У кожного хлопчика є своя унікальна роль. І він може відіграти і позитивно сприяти праву бути собою, свободі бути собою для кожного з нас. Ми пишаємося тим, що Україна вперше долучається до глобального руху солідарності. Ми вже як суспільство до цього готові”, – говорить Анастасія Дєєва.

Участь у русі відкрита для всіх. Приєднуйтеся до глобальної спільноти активістів.

Ярослава Бойко Ірина Данілевська та Соня Забуга Лев Шуров Катя Тейлор Ольга Шурова Дарья Кольцова Лариса Денисенко Даша Коломієць Команда Public Kitchen Ольга Самойлова та Ярослава Бойко Юрій Марченко Таня Соловій, Соня Забуга та Денис Казван Анастасія Дєєва Анастасія Івченко Ірина Данілевська Дарья Кольцова Оля Дячук
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).