У «Мистецькому арсеналі» відбудеться виставка шведського фотографа Андерса Петерсена

Новини
08.05.2018
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Лабораторія сучасного мистецтва «Мала галерея «Мистецького арсеналу» у партнерстві зі Шведським інститутом та посольством Швеції в Україні 24 травня відкриє виставку фотографій Андерса Петерсена «Кафе Лемітц».

«Кафе Лемітц» – серія фотографій, зроблена Андерсом Петерсеном у 1967-1970 роках в однойменному барі у Гамбурзі. У них фотограф задокументував життя відвідувачів бару: робітників порту, мешканців прилеглих кварталів і людей, викинутих суспільством на узбіччя, схоплених у буденних ситуаціях.

«В непрості, важкі моменти камера мовби захищає. Водночас відкривається стільки людського, беззахисного і близького тобі, що немає змоги захиститися», – розповідає митець.

Андерс Петерсен – відомий шведський фотограф, автор більше ніж 25 фотографічних книжок, володар багатьох міжнародних премій. Його роботи представлені у колекціях МоМА у Нью-Йорку, MACRO у Римі, Національному центрі мистецтва і культури Жоржа Помпіду в Парижі та інших великих галереях по всьому світу.

Куратором виставки виступить Анжі Острьом. Координатор проекту в Україні – видавництво RED ZET.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).