Гід патріота: де і коли слухати українських музикантів на Sziget

Искусство
19.07.2018
ТЕКСТ: Наталья Васюра
ПОДЕЛИТЬСЯ
На цьогорічному фестивалі «Сігет» виступатимуть одні з найкращих українських музикантів. Детально розповідаємо про графік їхніх концертів, аби ви не пропустили виступи ONUKA, KADNAY та 5’NIZZA і знали, коли і до яких сцен запрошувати своїх іноземних друзів.
ПОДЕЛИТЬСЯ

 

5’NIZZA
8 серпня

Український дует виступатиме у перший день фестивалю на Europe Stage. Вихід Cергія Бабкіна і Андрія Запорожця заплановано на 20:30. Після того як стало відомо про участь гурту у Sziget, Андрій зізнався, що це один із його улюблених фестивалів: «Я два рази був на ньому в якості слухача, і для нас велика честь — виступати на одній сцені з величезною кількістю різноманітних артистів з усього світу! Ми готуємо англомовний сингл спеціально для Sziget!»

 

 

KADNAY 
11 серпня

Гурт KADNAY два роки поспіль брав участь у національному відборі на конкурс «Євробачення», завдяки чому про команду дізналось багато людей і у хлопців з’явилась своя потужна армія прихильників. 26 травня стало відомо, що саме цей гурт став переможцем нової інді-премії APPS Music & SZIGET: Awards, яка проходила у кілька етапів, включаючи виступи музикантів наживо. На фестивалі KADNAYспіватимуть на Europe Stage о 15:15.

 

 

VETKA
11 серпня

Є на «Сігеті» одна локація, на якій можна відпочити від гучних звуків, танців і фестивальної метушні, — це Campfire, де всі охочі збираються після заходу сонця біля вогнища і слухають акустичну музику. 11 серпня о 23:00 тут виступить тріо VETKA з Дніпра. Гурт існує з 2015 року і має міні-альбом із символічною назвою The Very Beginning. Тріо грає у різних стилях, часто виступає в Європі — як у клубах, так і у форматі квартирників та вуличних перформансів. А біля фестивального вогнища українці виконуватимуть акустичні кавери на світові хіти.

 

 

ONUKA. 13 серпня

Для Нати Жижченко і команди ONUKA це вже буде другий виступ на знаменитому фестивалі. Перший раз глядачі Sziget почули і побачили український гурт у 2015-му, коли команда виступала на Europe Stage після перемоги у вітчизняному відборі, який тоді в Україні відбувся вперше. Цього року ONUKA вийде на World Music Stage, одну з головних фестивальних сцен. «Для нас цей виступ є свого роду іспитом, який нам пощастило цього року складати знову. Готуємо чимало нового. Зокрема, будемо неабияк раді представити треки з MOZAЇKA», — пообіцяла Ната своїм давнім і новим фанам, які приїдуть на фестиваль.  

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).