Кохання у фотографіях: Джонні Депп і Кейт Мосс

ПОДЕЛИТЬСЯ
Роман в епоху героїнового шику
ПОДЕЛИТЬСЯ

Кокаїновий роман! Пара десятиліття! Пекуча пристрасть! Спопеляюче кохання! Саморуйнівні стосунки! Джонні Депп і Кейт Мосс досі надихають журналістів на дивні епітети з приводу їхнього чотирирічного роману, підтримують одне одного та залишаються одними з найоригінальніших ньюсмейкерів 1990-х. Спробуємо розібратися, чим же актор і модель відрізнялися від своїх «конкурентів».



 

Познайомилися Джонні та Кейт у лютому 1994 року в кафе Tabac і, як люблять усі писати, одразу закохалися одне в одного. Насправді це не просто красиві слова журналістів — Мосс в одному з інтерв'ю розповідала про те, що щойно побачивши Деппа, одразу зрозуміла, що вони ніколи не розлучаться. Актор своєю чергою не особливо говорив про те, як розгорілися почуття до чарівного личка з реклами Calvin Klein.

Журналісти захоплювалися парою. Воно й не дивно — Джонні вже був великою зіркою і володів культовим клубом Viper Room, де тинялася практично вся голлівудська богема. Натуральність та «героїновий шик» Мосс зробили її фавориткою у модному глянці, відлякуючи класичні видання, як-от Hello, куди вона потрапляла хіба що в «жовту» смугу. Мода на кокаїн на початку 90-х і фанатизм Джонні Деппа від рок-н-рольного стилю життя посилили й без того вибухову харизму парочки.

 

Видання Rolling Stone і Vanity Fair були в захваті від пари. Їх швидко оголосили «парою десятиліття», а Енні Лейбовіц, фотографуючи закоханих, вирішила використати алюзію на знаменитий знімок Йоко Оно і Джона Леннона (щоправда, центральну ідею було перевернуто догори дриґом). Емоційна поведінка молоді тільки підігрівала інтерес — Депп громив номер Mark Hotel, Мосс іменувала себе «Кейт Депп», вони намагалися зайнятися коханням у ресторані прямо посеред сварки (хоча це, швидше за все, міт). Коротко кажучи, вони поводилися вкрай зухвало.
Закінчилася історія пристрасті у 1998 році. Причини розриву залишилися невідомими. Журналісти задовольнилися власною ідеєю «пристрасті, яка руйнувала закоханих» і не ставили додаткових запитань. Актор і модель тільки посилювали здивування аудиторії — витримавши тижневу паузу, вони почали розповідати, як важко переживають розставання та як їм складно одне без одного. Риторика не змінилася навіть через 20 років — Джонні Депп підтримував Кейт під час кокаїнового скандалу з її участю, а вона досі стверджує, що нікого не любила так, як Джонні.

 

Читайте також: Кохання у фотографіях: Боб Ділан та Еді Седжвік.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).