Чому всі говорять про ромком «Люблю тебе ненавидіти»

ПОДЕЛИТЬСЯ
Сінді Свіні — нова Джулія Робертс?
ПОДЕЛИТЬСЯ

Банальність сюжету — критика для будь-якого фільму, окрім ромкому. Стрічку «Люблю тебе ненавидіти» вже називають найкращою картиною цього жанру останніх років. Прем’єра фільму в Україні пройшла 25 січня, майже через місяць після офіційного релізу в США, що, здається, тільки підігріло інтерес публіки до самої стрічки. Нижче ми розповідаємо, чому всі говорять про «Люблю тебе ненавидіти» та чи варто встигнути подивитися картину на широкому екрані.  

Сюжет

У головних ролях фільму з’являються улюбленці мілленіалів і покоління Z — голлівудська акторка Сінді Свіні («Білий лотос» та «Ейфорія») та актор Ґлен Павелл («Королеви крику» і «Топ Ґан: Меверік»). «Люблю тебе ненавидіти» заснований на романі Вільяма Шекспіра «Багато галасу з нічого», хоча, будучи відвертими, зі спільного тут лише сюжетна лінія. Головні герої фільму мали неприязнь один до одного, яка зміцнювалася роками під час навчання в коледжі та єдиного невдалого побачення. Одного дня Бен і Бі отримують запрошення на весілля до спільних друзів. На період святкування вони прикидаються парою, вважаючи, що так буде краще для всіх.

Стиль Сінді Свіні в фільмі «Люблю тебе ненавидіти»

Стилісткою з костюмів романтичної комедії «Люблю тебе ненавидіти» виступила Амелія Геблер. «Жанр романтичної комедії непідвладний часу. На мене, мабуть, найбільше вплинули 90-ті, тому що я дитина цього часу. Мені здається, образи для таких фільмів мають виглядати позачасово», — пояснює Амелія.

Якщо в прес-турі картини Сінді Свіні була помічена в кастомному Miu Miu та Givenchy, на екрані її героїня Бі найчастіше обирала образи, більш актуальні для австралійських пейзажів: легкі довгі сукні, джинси Levi’s, шорти та брюки, одягнені поверх купальників чи бра. В одній зі сцен «Люблю тебе ненавидіти» знаменитість з’являється в рожевій сукні Zuhair Murad з колекції осінь — 2023.

Невдалий реліз чи колосальний успіх?

Прем’єра стрічки «Люблю тебе ненавидіти» була запланована до Дня Святого Валентина. Напередодні різдвяних вихідних студія Sony змістила реліз у США, що принесло картині лише $ 8 мільйонів при бюджеті в $ 25 млн. Касовий провал прем’єри, посередні відгуки критиків та оцінка 6.7 з 10 можливих на порталі IMDb – усе це може змінити успіх стрічки в TikTok та інших соціальних мережах.

Голлівудські маркетологи приділяють чимало часу висвітленню фільмів у Мережі. TikTok-тег з оригінальною назвою Anyone But You зібрав більше мільярду переглядів — при цьому офіційний трейлер картини переглянуло лише 10 мільйонів користувачів. Завдяки такому успіху вже в наступні вихідні «Люблю тебе ненавидіти» заробив ще майже $ 10 мільйонів.

Після перегляду фільму в кінотеатрах люди знімали ролики під саундтрек Unwritten (його популярність теж зросла). Це заохочували Sony Pictures та навіть Сінді Свіні, яка репостила відео на свої сторінки в соціальних мережах. Оцінюється, що загалом успіх картини призведе до касових зборів у розмірі до $ 100 мільйонів.

«Люблю тебе ненавидіти» є класичним прикладом легкого та незатійливого ромкому. Якщо дивитися такі фільми ви хочете лише вдома разом з відерцем морозива, є гарна новина — після прокату стрічка з’явиться на Netflix.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).