У Києві вдруге пройде фестиваль про жінок у мистецтві HeForShe Arts Week

Новини
01.03.2019
ПОДЕЛИТЬСЯ
Виставки, зустрічі з художницями і лекції про емансипацію в моді
ПОДЕЛИТЬСЯ

Український Інститут спільно з заснованим ООН глобальним рухом солідарності #HeForShe вдруге проводить мистецький фестиваль HeForShe Arts Week. Подія об’єднає українські музеї, галереї, кінотеатри та інші арт-інституції навколо теми гендерної рівності та прав людей. Фестиваль щорічно проходить в Лондоні, Мадриді, Стокгольмі, Амстердамі, Мехіко та інших світових столицях, символічно стартуючи 8 березня – у Міжнародний жіночий день.

Цього року до програми увійшло більше 15 мистецьких подій, присвячених українським художницям минулого і сьогодення. В рамках тижня мистецтва відбудуться кінопокази, виставки, публічні обговорення з українськими художницями, кінопокази і лекції про емансипацію в моді і життя творчих жінок в колі чоловіків. Дату і місце проведення усіх подій можна переглянути на інтерактивній мапі.

В цьому році організатори також започатковують премію за нові досягнення в мистецтві Women In Arts, якою нагородять жінок творчих професій в 5 номінаціях:

  • Жінки у візуальному мистецтві
  • Жінки в музиці
  • Жінки в театрі і кіно
  • Жінки в літературі
  • Жінки в культурному менеджменті

Для участі в події та конкурсі необхідна попередня реєстрація. Вхід на більшість заходів безкоштовний. HeForShe Arts Week відбудеться в Києві з 8 по 15 березня.

Читайте також: В Киеве пройдет второй фестиваль кино о моде Fashion Film Festival

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).