Топ-5 найкращих фільмів з Одрі Тоту

Искусство
09.08.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
З любові до всього французького
ПОДЕЛИТЬСЯ

У дитинстві Одрі мріяла стати біологом, але батьки відправили її на двотижневий курс з акторської майстерності. Тоді юна вчена вирішила перебратися до Парижа та зв'язати своє життя з акторством — і не прогадала. Сьогодні французькій акторці виповнюється 47 років, і з цієї нагоди ми згадуємо п'ять головних фільмів у її кар'єрі. Збережіть цей список на випадок, якщо ви захочете подивитися щось ну дуже французьке.

“Коко до Шанель”, 2009

Тоту зіграла Габріель Шанель в одному з найкращих біографічних фільмів про кутюр'є. Фільм розповідає про життя Коко до того, як воно стало знаменитим. На екрані показаний шлях її сходження до слави: від дівчинки з притулку до найзнаменитішого дизайнера всіх часів. Обов'язково для перегляду всім шанувальникам Chanel 30-х років.

“Довгі заручини”, 2004

Військова мелодрама розповідає про події Першої світової. Одрі Тоту не вірить у те, що її коханий (Гаспар Ульєль, між іншим) загинув на фронті, і починає власне розслідування. Серце не підводить дівчину, і поступово вона дізнається правду про те, що сталося. Кращого фільму і не вигадаєш, якщо хочеться поплакати без приводу.

Це друга спільна робота актриси та режисера Жан-П'єра Жене, який також зняв фільм “Амелі”. Картина була двічі номінована на "Оскар", отримала нагороди "Сезар" та десятки інших європейських кінопремій.

“Просто разом”, 2006

У цьому фільмі є все, за що ми так любимо французьке кіно: любовний трикутник, багато драми та Париж на задньому плані. Тоту грає дівчину, яка одночасно зустрічається з двома друзями (важливо: один із них — Гійом Кане). Вони дружно живуть утрьох і насолоджуються цими за всіма правилами французького гедонізму, іноді перериваючись на скандали. Не повірите, але це добрий і чутливий фільм, який залишає по собі легкість і бажання купити квиток до Парижа (в один бік).

“Код Да Вінчі”, 2007

Екранізація роману Дена Брауна зібрала навколо себе різні відгуки: любителі всього загадкового були в захваті, а представники церкви сказали, що фільм ображає Святе Письмо. Через релігійні почуття його навіть заборонили в Індії, Китаї, Пакистані, Йорданії та Єгипті. У будь-якому випадку, фільм (як і роман) став одним із головних у 2010-х роках. Драматичний сюжет, містика і Том Генкс — це ще кілька причин подивитися "Код Да Вінчі".

“Амелі”, 2001

Звісно ж, "Амелі". Головний фільм у кар'єрі акторки приніс їй світову популярність, закохав парижан у Монмартр та повернув віру в французький кінематограф. Це драма про добру Амелі, яка робить такі ж добрі вчинки і піклується про оточуючих.

Роль акторка отримала випадково: весь сценарій був написаний під англійську акторку Емілі Вотсон (звідси й ім'я головної героїні), яка погано розмовляла французькою і в результаті пішла в інший проект. Режисер Жан-П'єр Жене випадково побачив портрет Тоту на афіші і тоді вирішив віддати їй головну роль. Більшість історій у фільмі взято із реального життя: з 1974 року режисер записував спогади своїх знайомих. Тож фільм поверне віру не лише у хороше кіно, а й у добрі вчинки.

 

Читайте також: 5 літніх фільмів, які перенесуть вас у мінівідпустку

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).