В Бабиному Яру побудують Меморіал Холокосту

Новости
10.09.2019
ПОДЕЛИТЬСЯ
Місце пам’яті
ПОДЕЛИТЬСЯ

19 грудня 2018 року у Києві розпочався міжнародний архітектурний конкурс, метою якого була розробка проєкту Меморіального центру Холокосту “Бабин Яр”, що стане символом толерантного суспільства та місцем пам’яті і музеєм. Також на території майбутнього центру з’являться виставкові простори, дослідницькі центри та простір для публічних виступів.

Конкурс проходив протягом 8-ми місяців, і серед 165 кандидатів з 36 країн світу до участі було відібрано 10 архітектурних бюро. В архітектурному конкурсі взяли участь кандидати з Великої Британії, США, Данії, Німеччини, Австрії та, звичайно, з України (BURØ architects).

За результатами конкурсу, переможцем стало архітектурне бюро Querkraft Architekten (Австрія) з ландшафтним архітектором Kieran Fraser Landscape Design (Австрія).

"Автори проєкту-переможця успішно впорались з завданням донести через архітектуру та ландшафт ті емоції, той біль, який пройшла ціла нація та наш народ. Це та трагедія, про яку необхідно говорити, про неї не можна забувати", – коментує директор Департаменту містобудування та архітектури, головний архітектор Києва Олександр Свистунов.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).